FOTO i VIDEO: Održana praktična demonstracija rezidbe voća

altPraktična demonstracija rezidbe voća u Vitezu je održana u utorak, 13. ožujka, u organizaciji Udruženja voćara „Drina” iz Goražda i Službe za poduzetništvo i lokalni razvoj općine Vitez.

Edukaciju je financirao Caritas Švicarske, a implementiralo Udruženje voćara „Drina” iz Goražda. Edukaciju i planiranu praktičnu demonstraciju je izvršio diplomirani inžinjer poljoprivrede Asad Jelešković, uposlenik i savjetodavac Udruženja voćara „Drina” iz Goražda.

„Agronom Asad Jelešković intenzivno prati nekoliko voćnjaka na području naše općine. Raduje me da smo imali značajan odziv, više od 40 voćara s područja općine Vitez je bilo prisutno na praktičnoj demonstraciji, te da postoji interes poljoprivrednih proizvođača za voćarstvom. Naša će služba će sve ovo evidentirati i pokušati i dalje pratiti razvoj voćarstva i učestvovati u svim aktivnostima koje se provode na educiranju poljoprivrednih proizvođača, odnosno voćara na području općine Vitez”, izjavio je za vitez.info Muhamed Rebihić, pomoćnik općinskog načelnika za poduzetništvo i lokalni razvoj.

{youtube}2z6EnYJt9WE{/youtube}

{gallery}drustvo/rezidba{/gallery}