FOTO i VIDEO: Održan novi prosvjed radnika PS “Vitezit”, danas sastanak s ministrom Trhuljem

IMG 9348

Sedmim u nizu prosvjeda radnika Poslovnog sustava (PS) “Vitezit”, na kojemu se ponovno okupilo njih više od stotinu, nastavljen je generalni štrajk u ovom poduzeću.

Generalni štrajk i mirni prosvjedi uposlenih u PS Vitezit nastavljaju se, prema tv rdnjama radnika, do ispunjenja postavljenih zahtjeva, među kojima je smjena Uprave poduzeća.

Kako doznaje Fena, iako je najavljivano kao mogućnost, služba osiguranja još uvijek nije napustila krug PS „Vitezit”. Ukoliko bi se to dogodilo, moglo bi doći do nesagledivih posljedica, na što su u dopisu upućenom premijeru Nikšiću i ministru Trhulju ukazali i čelnici Općine Vitez. Kako tvrde radnici PS „Vitezit”, služba sigurnosti je još u krugu poduzeća, jer nisu htjeli dovesti u pitanje sgurnost stanovnika Viteza, ali ukoliko se ne naprave nikakvi pomaci to će biti krajnji korak koji će biti prisiljeni poduzeti.

Danas je prosvjednike ponovno primilo rukovodstvo Općine Vitez.

“Ni sedmog dana prosvjeda nema pomaka. I danas smo bili na sastanku s načelnikom, koji je jučer kontaktirao ministra Trhulja. Stavovi su da trenutna Uprava ne može udovoljiti zahtjevima, a ministarstvo se ne slaže s našim predloženim kandidatima. Danas ćemo imati sastanak s ministrom Trhuljom, gdje ćemo mi iznijeti naše zahtjeve, koje smo dostavili i u pisanoj formi”, rekao je danas za Fenu Miodrag Jovanović, jedan od djelatnika PS “Vitezit”.

Na sastanak s ministrom Trhuljem, koji će danas biti održan u Sarajevu, otišla su dva predstavnika radnika PS „Vitezit” te predsjedavajući Općinskog vijeća Vitez, Tomislav Bošnjak-Matić i predsjednik Nadzornog odbora PS „Vitezit”, Muhamed Rebihić.

{youtube}Ev_9eFjufWw|570|400{/youtube}

IMG 9344IMG 9348IMG 9351IMG 9354IMG 9356IMG 9357IMG 9358IMG 9360IMG 9362IMG 9365IMG 9366