FOTO i VIDEO: Održan deseti prosvjed žednih Vitežana

Inicijativni odbor oformljen od članova Udruge u osnivanju “Qui tacet – Tko šuti” iz Viteza organizirao je još jednom, deseti put u nizu prosvjed, uzrokovan zbog problema vodoopskrbe.

Ovoga puta prosvjed je održan na Gradskom trgu u Vitezu, a usprkos lošem i kišnom vremenu prosvjednika se okupilo više od stotinu. Prosvjednici su na civiliziran način iskazali svoje nezadovoljstvo stalnim redukcijama i nepravdom zbog koje Vitežani, iako bogati vodnim resursima, nemaju vode za osnovne potrebe.

Članovi Inicijativnog odbora okupljenima su prezentirali svoje aktivnosti u prethodnom periodu, kao i o sastanku rukovodstva Viteza i Zenice, odnosno direktora JKP „Vitkom” Vitez i JP „ViK” Zenica u prostorijama Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Vrijedi istaknuti kako su članovi Udruge u osnivanju “Qui tacet – Tko šuti” iz Viteza započeli aktivnosti prikupljanja potpisa za pokretanje referenduma za preuzimanje izvorišta Ilidža-Kruščica pod vlasništvo i upravljanje općine Vitez, a radi podmirivanja vodom za piće svih građana općine Vitez, kao osnovnog ljudskog prava, prava na vodu za piće.

Prosvjed je potrajao 45 minuta, a, kao i prethodni, protekao je u najboljem redu bez najmanjeg izgreda.

{youtube}dcZLJFnK0x4{/youtube}

IMG 3966IMG 3968IMG 3970IMG 3974