FOTO i VIDEO: Održan Dan kazandžija i izvornog bećarca viteškog kraja!

Dan kazandžija i izvornog bećarca viteškog kraja

Protekle nedjelje, 11. prosinca 2011. godine, na platou ispred Hrvatskog doma u Krčevinama održana je nesvakidašnja manifestacija. Naime, u organizaciji Mjesne zajednice Krčevine, predvođene inicijatorima ovoga vrijednog događaja, Goranom Miškovićem i Pavlom Žuljevićem, održan je Dan kazandžija i izvornog bećarca viteškog kraja.

Originalna ideja ove je godine provedena u djelo kao pilot projekt, a nakon odlične organizacije dogovoreno je kako će se učiniti sve da ovo postane tradicionalno druženje i okupljanje Vitežana.

“Uistinu smo ponosni na organizaciju ovoga događaja, koji za nas ima veliko značenje. Hvala našim dragim prijateljima iz Mošunja, Nadioka i Počulice koji su se odazvali našem pozivu i sudjelovali u ovogodišnjem druženju. Naredne godine ćemo pokušati organizirati još kvalitetniji događaj”, izjavio je za vitez.info Goran Mišković, koji ima najveće zasluge za organizaciju ovogodišnjeg dana kazandžija i izvornog bećarca viteškog kraja.

Vitežan su odlučili oteti zaboravu stare običaje koji su našim starim bili sastavni dio života. Tako se na ispred Hrvatskog doma u Krčevinama okupilo na jednom mjestu ekipe četiri mjesne zajednice (Krčevine, Nadioci, Mošunj i Počulica) s četiri kazana od koji su neki plijenili pažnju svojim oblikom i starošću. S kazandžijama su bile i izvorne grupe našeg bećarca.

“Tijekom ovogodišnjeg druženja već smo dobili još neke ideje koje ćemo pokušati provesti naredne godine. Broj ekipa će se sasvim sigurno povećati, a očekujemo kako ćemo dodati i još neke aktivnosti, kao što je topljenje čvaraka i slično. Hvala svima koji su pomogli, a posebno našim dragim prijateljima iz drugih mjesnih zajednica što su prihvatili naš poziv”, dodao je Pero Žuljević.

Dodajmo kako je organizator ovoga okupljanja, MZ Krčevine, predvođena kazandžijom Goranom Miškovićem i Perom Žuljevićem, sa ostatkom ekipe odlično organizirala ovaj susret.

Čestitamo! 🙂

{youtube}s__13ygdvLE{/youtube}

{gallery}drustvo/kazandzije{/gallery}