FOTO i VIDEO: Nogometaši Viteza nadigrali Krajinu

Bez većih napora, uz niz propuštenih prilika, nogometaši Viteza su više nego zasluženo izvojevali pobjedu kojom su širom otvorili premijer ligaška vrata, a Krajinu gurnuli na rug drugo ligaškog ponora.

Veći dio prvog poluvremena igralo se mlako, neinventivno, bez prilika za postizanje golova, a prvu pravu akciju domaći su nogometaši preko agilnog Pranjkovića pretvorili u vodstvo od 1:0. Samo minut kasnije uporni Vedran Vidović je pogodio gredu golmana Karalića, a u 35 minuti gosti su preko Rekića bili u prilici poravnati omjer, ali je njegov opasan udarac za malo bio neprecizan.

U drugom poluvremenu Vitežani su zaigrali brže, žustrije, stvarali su šanse, Smriko je u dva navrata pogodio gredu, Jurić također, a u nekoliko navrata izvrsno je reagirao iskusni golman gostiju Karalić. No, u 64 minuti, nakon lijepe akcije Livaje, Smriko je precizno pogodio mrežu Karalića za 2:0.

U 82. minutu neopreznost, pa i indolentnost obrambenih igrača Viteza, Ljeljak je kaznio i pogodio za 2:1, a gledatelji su bučnim navijanjem „natjerali” svoje nogometaše na veći angažman. I to je, nakon još nekoliko propuštenih prilika, rezultiralo i izvrsnom akcijom Vedrana Vidovića u 90. minuti čiji je udarac izvrsni Karalić obranio, a odbijenu loptu Livaja je prihvatio i neometan smjestio u mrežu za konačnih 3:1.

Vrijedi istaknuti kako je jedan od najboljih igrača na terenu bio Adnan Palić – Atko, kojega je publika u Vitezu prilikom najave sastava burno pozdravila, kao i desetak minuta pred kraj susreta, kada je zbog povrede morao napustiti teren. Atko, inače miljenik viteške publike, potvrdio nam je nakon susreta kako ga je dirnuo topao prijem viteške publike na čemu im se zahvalio.

VITEZ, Gradski stadion. Gledatelja 600. Sudac: Oliver Kožul (Široki Brijeg), 7,5.
Pomoćnici: Ljubo Miličević (Posušje) i Tomislav Kraljević (Ljubuški).
Četvrti sudac: Senad Hadžimejlić (Zenica). Delegat: Sucad Alibašić (Sarajevo).

Strijelci: 1:0 Pranjković (27), 2:0 Smriko (64), 2:1 Ljeljak (82), 3:1 Livaja (90).

VITEZ: Živković 7, D. Šantić 7, Jurić 7,5, J. Šantić 7, Dedić 7, Imamović 7, Grbavac 7 (od 53. Livaja 7), S. Vidiović 7, V. Vidović 7,5, Pranjković 7,5, Smriko 7,5 (od 74. Šafradin -). Trener: Valentin Plavčić.

KRAJINA: Karalić 7,5, Palić 6,5 (od 78 Abazović -), Račić 6 (od 46 Begić 6), Ljeljak 6,5, Rekić 6,5, Nuhić 6, Dželalagić 6, Karanović 6 (od 74. Kadić -), Džinić 6, Čaušević 6, Bečić 6. Trener: Arif Ružnić.

Igrač utakmice: Salim Karalić

{youtube}nEoRkFsFQ2c{/youtube}

Zvonimir Čilić

krajina2krajina3krajina4krajina5krajina6krajina7krajina8