FOTO i VIDEO: JU Dječji vrtić Vitez spreman za početak rada

Nakon što je Zavod za javno zdravstvo FBiH objavio preporuke za rad predškolskih ustanova, a nakon preporuke je Federalnog stožera civilne zaštite županijskim stožerima da vrtići počnu s radom, posjetili smo Dječji vrtić Vitez, kako bismo provjerili pripremaju li se za početak rada.

Više nego ugodno smo ostali iznenađeni količinom energije i žara kojom se vrijedne djelatnice JU Dječji vrtić Vitez sve dovele u besprijekorno stanje, te činjenicom da su već dana bili spremni za početak rada. Naime, svježe iscrtani poligoni, uređene prostorije, kao i besprijekorno uređeno dvorište i okoliš vrtića ukazuju na količinu angažmana, ali i ljubavi koja je uložena u što skoriji povratak mališana u omiljene prostorije.

Kako smo doznali od Ljiljane Kovač, ravnateljice vrtića, koja se posebno zahvalila djeci i roditeljima te djelatnicama vrtića, sve vrijeme su održavali kontakt s djecom te putem interneta komunicirali s djecom i roditeljima. U međuvremenu je nabavljeno više od 70 higijenskih kreveta, svaka prostorija ima i zaseban vanjski izlaz/ulaz, sklonjene su plišane igračke, obavljene su sve potrebne dezinfekcije..

“Mi smo apsolutno spremni za rad. Radit ćemo u početku sa 6 odgojnih skupina po 10 djece. Dakle, u samom početku to će biti ukupno 60 djece. Dezinficirali smo vrtić, igračke i sve materijale koji će biti korišteni. Ipak, nastojat ćemo da djeca najveći dio vremena provode na svježem zraku. U međuvremenu smo kontaktirali i roditelje, kako bismo provjerili broj djece koja će po donošenju odluke o početku rada ponovno krenuti u vrtić”, kazala je za portal Vitez.info ravnateljica vrtića, Ljiljana Kovač. Kompletnu izjavu možete pogledati i poslušati na videu ispod.

Podsjetimo, J.U. Dječji vrtić Vitez prestao je s radom donošenjem naredbe Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike KSB Broj 03-33-93/20-11 od 13.ožujka 2020 godine te odluke Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB. Jednako tako, donošenjem ODLUKE nadležnih institucija s odobrenim epidemiološkim mjerilima danom donošenja (koji bude službeno objavljen) vrtić počinje s radom. Iz JU Dječji vrtić su uputili zamolbu da se prate preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike KSB i Ministarstva obrazovanja KSB vezano za rad predškolskih ustanova.

Pogledajte i kratki film koji su odgojiteljice pripremile radi što lakšeg pojašnjenja djeci i kao pomoć roditeljima.

Na linku ispod možete pročitati i kompletnu Informacije o pripremi povratka djece u J.U Dječji vrtić Vitez.