FOTO, VIDEO i AUDIO: Zimske službe u Vitezu danonoćno rade na uklanjanju snijega

Zimska služba za nadzor općine Vitez od ranih jutarnjih sati je na terenu i u koordinaciji s komunalnim poduzećem ‘Vitkom’ intezivno radi na raščičavanju gradskih i prigradskih ulica, te seoskih putova. Iz ove službe su apelirali na građane općine Vitez da se organiziraju i uklone snijeg ispred zgrada u kojima stanuju, kako bi se moglo obaviti ponovno čišćenje prometnica, te uspostaviti normalna prometna komunikacija.

“Zbog velikih oborina tijekom proteklih dana  i noći naše ekipe rade danonoćno. Čistimo oko 100 kilometara prometnica, a sve prometnice su uglavnom prohodne, ostalo je još nekoliko naselja gdje naše službe čiste snijeg, a tijekom dana ćemo još jednom proći kroz sva naselja. Građane molim za malo strpljenja, a sve vlasnike strojeva, utovarivača, grtalica i ostalih da pripomognu u čišćenju. Raduje me da su to neki već i učinili. Svi koji voze obvezno bi trebali imati zimsku opremu”, Dragan Grabovac koordinator zimske službe za nadzor općine Vitez.

Kako doznaje Fena zimska služba za nadzor općine Vitez koordinira aktivnosti s općinskim načelnikom i službom za civilnu zaštitu općine Vitez, a ukoliko padavine nasteve jednakim intenzitetom razmislit će se o proglašenju elementarne nepogode, odnosno vanrednog stanja.

Ekipa vitez.info portala uslikala je fotografije u nekoliko viteških naselja, kao i u dijelu gradskog područja.

{mp3}dragan_grabovac_vlado_alilovic{/mp3}
Dragan Grabovac i Vlado Alilović

{mp3}nikica_stipinovic{/mp3}
Nikica Stipinović – direktor Uprave civilne zaštite SBŽ

{mp3}hrustic_snijeg{/mp3}
Mirsad Hrustić – šef Službe civilne zaštite Općine Vitez

{youtube}hm5nBhUoavM{/youtube}

{gallery}drustvo/snijeg2012{/gallery}