FOTO i VIDEO: Hrvatska i Francuska večeras otvaraju rukometni EURO, navijači iz Travnika i Viteza na tribinama

Susretom protiv Francuske večeras, 13. siječnja 2022. godine, hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija za počinje svoje 15. Europsko prvenstvo. Svima koji barem malo prate rukomet jasno je da otvaranje nije moglo biti teže. Francuska je bez dvojbe najbolja rukometna nacija svijeta posljednjih dvadesetak godina, a neki će reći i najbolja svih vremena. U Mađarsku uostalom stižu kao olimpijski pobjednici iz Tokija. Hrvatska je pak silno oslabljena napadom korone na dva najbolja igrača, kapetana Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića, odnosno Marka Mamića, i čeka ju izuzetno težak zadatak.

Ipak, ono što je sasvim sigurno je to da će Hrvatska na tribinama imati ogromnu potporu, a među brojnim navijačima su i oni iz Viteza, Travnika i ostatka Središnje Bosne.

U jedanaest dana priprema u Osijeku napravljeno je sve što se moglo. Rani ulazak korone šokirao je reprezentaciju i sve nas ostavio bez daha. Udarila je tamo gdje je Hrvatska trebala biti najjača, na dva kreatora igre, kapetana i dušu momčadi Domagoja Duvnjaka, te Luku Cindrića koji je upravo izabran za najboljeg hrvatskog rukometaša u 2021. godini. Po dolasku u Mađarsku na tu listu morali smo dodati i Marka Mamića koji je visoko kotirao u svim izbornikovim planovima. Premda simptomi zaraženog osječkog dvojca nisu bili jaki, iz dana u dan bilo je sve manje signala da će se u potpunosti opraviti i biti na raspolaganju izborniku. Deset dana provedenih u hotelskoj sobi pogubno je za svakoga, a posebno za sportaše. Koliko god se oni trudili i trenirali u tim skučenim uvjetima, ništa ne može zamijeniti teren. Uz sve to, korona obično napada onaj dio organizma koji vam je najslabiji, a kod kapetana su to leđa. Zbog toga je Domagoj Duvnjak i ostao u Hrvatskoj na dodatnim terapijama, a LukaCindrić, nažalost, još čeka negativan nalaz. Dobije li ga tijekom dana, još uvijek stigne biti u momčadi.  

Da nesreća ove ekipe bude veća, PCR testiranje u Szegedu otkrilo je još jednog pozitivnog. To je Marko Mamić kojega je izbornik čuvao kao oči u glavi tijekom osječkih dana zbog lakše ozljede, s nadom da će biti stožerni igrač obrane. Ali korona je srušila i taj plan. I zato će nam prvi susret na ovom europskom prvenstvu biti izuzetno težak. 

Francuska je također imala problema. U Szeged dolazi bez Nedima Remilija, Timotheya N’ Guesana i Luke Karabatića koji su ozlijeđeni, te Elohima Prandija koji je dobio ubod nožem u novogodišnjoj noći. 

Prethodni članakMinistar Matić: Epidemiološka situacija u ŽSB nikad nije bila gora
Sljedeći članakVlada ŽSB priremila oko četiri milijuna maraka za gospodarstvenike