FOTO i VIDEO: Gradsko kazalište mladih Vitez ‘osvojilo’ Zagreb!

Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez napunilo je dvoranu Kina “Forum” u Zagrebu, gdje su na poziv Udruge bosanskih studenata (UBS) u Zagrebu proteklog vikenda nastupili s predstavom “Zmijska čorba”. Nakon što su prošle godine oduševili izvedbom predstave “Don Quijote”, Vitežani su jednako oduševljenje izazvali i ovoga puta.

Predstava je imala humanitarni karakter, a sav prihod od ulaznica namijenjen je pomoći u liječenju malog Davida Tarabe iz Viteza. David boluje od kortikalne displazije, a nakon akcije koju su pokrenuli Udruga mladih “Enter” i portal vitez.info brojne organizacije i pojedinci uključili su se u prikupljanje pomoći.

Vrijedni domaćini, članovi UBS-a, s predsjednicom Jelenom Strujić na čelu, uložili su iznimne napore kako bi sve proteklo u najboljem redu, a na početku programa sve nazočne pozdravio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Čestitam domaćinima na odličnoj organizaciji i ovoj uistinu pohvalnoj akciji. Hvala vam što ste se sjetili da i Zagreb bude dio akcije pomoći malom Davidu. Hvala dragim prijateljima iz Viteza što su došli u Zagreb. Želim im ugodan boravak, a malenom Davidu želim brz i uspješan oporavak”, poručio je gradonačelnik Bandić.

Prije početka predstave publici se predstavio studentski zbor FFZG-a ”Concordia Discors”. Na predstavi je bio najveći broj studenata iz Bosne i Hercegovine, ali bilo je i onih koji žive i rade u Zagrebu, odnosno studenata iz raznih krajeva Hrvatske.

“Nemam riječi za ovogodišnju Večer bosanskih studenata i ono što smo svi skupa uspjeli napraviti. Jako sam ponosna na naše goste, članove GKM-a Vitez, i na nas same što smo uspjeli napuniti dvoranu kina Forum do zadnjeg mjesta, sve organizirati te očarati gledatelje.

Iako uvijek postoji strah hoće li sve biti dobro, jedno je bilo sigurno – GKM Vitez neće razočarati! Zahvaljujem svima koji su se odazvali i koji su pokazali svoje veliko srce i želju da pomognu malom Davidu, gdje god se on nalazio i odakle god potjecao. Nadam se da ćemo i sljedeće godine surađivati s prijateljima iz Viteza, ali isto tako nadam skorašnjem odlasku u Vitez”, rekla je za Fenu predsjednica UBS-a u Zagrebu.

Publika je u više navrata tijekom predstave aplaudirala mladim glumcima iz Viteza, a nakon predstave višeminutnim pljeskom nekoliko puta ih vraćala na bis.

“Hvala našim dragim domaćinima iz UBS-a na prekrasnom dočeku. Publika je i ovoga puta bila divna; još smo prepuni dojmova. Gostovanje u Zagrebu ima zacementirano mjesto u našem godišnjem planu, a iskreno se nadamo kako će rukovodstvo UBS-a, kao i naših dragih prijatelja iz Udruge bosanskih Hrvata “Prsten”, koji su i ovoga puta bili na predstavi, vrlo brzo posjetiti Vitez”, izjavio je nakon povratka u Vitez voditelj GKM-a Ivan Sajević.

Nakon predstave druženje je nastavljeno domjenkom u kompleksu Studentskog doma “Stjepan Radić”, a Večer bosanskih studenata na koncu je začinjena koncertom Crvene jabuke u Clubu Roko.

Pokrovitelj je odlaska članova GKM-a u Zagreb poduzeće “Automerc Škoro” Vitez.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

{youtube}wtKZK8Ut4Hg{/youtube}