FOTO i VIDEO: Gradsko kazalište mladih Vitez obilježilo blagdan sv. Nikole sa šest nastupa

Svoju tradicionalnu misiju dolaska, darivanja i druženja s mališanima, sveti Nikola je u Vitezu i u cijeloj Lašvanskoj dolini završio je u četvrtak u prvim večernjim satima na platou poznate robne kuće igračaka „Boca”. I prema općim ocjenama dolazak i druženje sv. Nikole s djecom i njihovim roditeljima bilo je i najljepše, najupečatljivije u cijeloj srednjoj Bosni, a mnogi su mu dali epitet vrhunskog kulturnog i tradicijskog događaja.

A tako je bilo i ove godine kada se okupio veliki broj viteških i mališana i njihovih roditelja iz susjednih gradova. Okupljenu veselu i razdraganu djecu izvedbom zanimljive operete u tri čina „Sveti Nikola dolazi”, autora salezijanskog svećenika dr. Jerka Gažiniča, „okupirali” su članovi Gradskog kazališta mladih Vitez pa se, na kratko, i zaboravio sv. Nikola i darovi koje im nosi. No, iznenada i neočekivano sv. Nikola se pojavio i to iz „mračnoga neba” (veliki kran op.a.) s Krampusom u košari punoj darova, uz vatromet koji je parao mračno nebo, a na oduševljenje mališana i njihovih roditelja. A potom je nastalo veliko veselje, pozdravna recitiranja, pjesme…, doček kakvog, kazao je, sveti Nikola odavno nije imao. Uzvratio je sv. Nikola svojim dragim domaćinima prigodnim darovima, veselim druženjem, a besposleni Krampus povukao se u jedan mračni kut. I druženje, veselje…, trajali su trajali…!

Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez u okviru obilježavanja blagdana sv. Nikole zabilježili su ukupno šest nastupa. Uz već spomenuti nastup na platou robne kuće igračaka „Boca”, mladi viteški kazalištarci svojim nastupima uveseljavali su mališane u Franšiznom centru BiH, u salonu Buba commerce, u salonu poduzeća Kristal, te u Trgovačkom centru FIS, gdje su ih, zajedno sa sv. Nikolom, ugostili uposlenici Bet Live-a, sa svojom djecom.
Tijekom četvrtka Gradsko kazalište mladih Vitez izvelo je za učenike Osnovne škole Vitez predstavu „Pipov tajni prolaz”, nakon čega je sv. Nikola darivao učenike ove škole.

{youtube}WpOV5FUKMdc{/youtube}

Zvonimir Čilić / VL /  BHT1 / vitez.info