FOTO i VIDEO: Dario Čerkez osvojio Zlatnu kacigu, MCK Vitez Zlatnu plaketu!

altMotocross klub „Vitez” i Dario Čerkez, osmerostruki prvak Bosne i Hercegovine u motocrossu dobili su još po jedno veliko priznanje.

U subotu, 10. ožujka 2012. godine, u VIP salonu Olimpijske dvorane „Juan Antonio Samaranch” (Zetra), uz nazočćnost brojnih zvanica i gostiju održana je svečana ceremonija dodjele nagrada za Prvenstvo Bosne i Hercegovine u auto, moto i karting sportu u 2011. godini.

U četiri različite discipline koje su činile Prvenstvo Bosne i Hercegovine u 2012. godini, nagrade su dobila po tri prvoplasirana natjecatelja.

Uz odličje namijenjeno državnom prvaku u najjačoj klasi bh. motocrossa – MX Open, Dario Čerkez je osvojio i Zlatnu kacigu, priznanje koje se dodjeljuje nakon tri uzastopno osvojena naslova državnog prvaka. Dario je slijedom odličnih rezultata i osam uzastopnih naslova državnog prvaka već trebao osvojiti dvije Zlatne kacige, te se naredne godine boriti i za treću, međutim uslijed promjene saveza ovo vrijedno priznanje dobio je po prvi put.

Veliko priznanje dobio je i Motocross klub „Vitez”, osvojivši, uz nagradu za državnog prvaka u protekloj sezoni, i Zlatnu plaketu, koja je dodijeljena zahvaljujući tri uzastopno osvojene titule ekipnog državnog prvaka. Priznanja je primio Andrija Livančić, predsjednik Motocross kluba „Vitez”.

Odličje za drugo osvojeno mjesto u najjačoj klasi bh. motocrossa – MX Open osvojio je Ivan Livančić, također iz Motocross kluba „Vitez”. Odličje je u ime Ivana, koji je bio spriječen nazočiti ovogodišnjoj manifestaciji dodjele nagrada, primio još jedan dragulj viteškog motocrossa, Antonijo Čerkez.

Ekipa vitez.info portala nazočila je ovom velikom događaju za viteški sport, ali i općinu Vitez te vam u fotogaleriji donosimo najzanimljivije detalje s dodjele nagrada, a u video zapisu i izjave glavnih aktera.

Na koncu, koristimo priliku i ovim putem čestitati našim Vitežanima na fantastičnom uspjehu.

{youtube}cSDkMo_Zpyw{/youtube}

Foto: Filip Šarić
{gallery}sport/zlatna_kaciga{/gallery}