FOTO i VIDEO: Daniel-Alexander Schroth posjetio Sveučilište Vitez i viteške gospodarstvenike

Daniel-Alexander Schroth, politički savjetik EUSR u BiH, danas je posjetio Sveučilište „Vitez“, nakon čega je u Franšiznom centru BiH održao radni sastanak s viteškim gospodarstvenicima.

Schroth je za vrijeme sastanka kao uzroke loše rangirane konkurentske pozicije BiH na EU tržištu naveo nedostatak jedinstvenog ekonomskog prostora, nedostatak fiskalnog okvira za narednu i 2013. godinu, te ograničen proces strukturalnih reformi.

Također, Schroth je naglasio i važnost uspostave pravne sigurnosti i neovisnog sudstva, te borbu protiv korupcije, za koju postoji zakonski okvir koji se ne provodi, a što je prepreka za privlačenje stranih investicija u BiH.

Viteški gospodarstvenici istaknuli su važnost izlaska bh. tvrtki na EU tržište, ta izrazili nadu kako će i posjet Daniela-Alexandera Schrotha Vitezu rezultirati inicirati kontakte, kao i potencijalnu suradnju s gospodarstvenicima iz Schrotove rodne Njemačke.

Na sastanku je istaknuta i potreba da država stavi veći akcent na razvojne projekte kako bi pomogla privatnim poduzetnicima, te omogućila stvaranje novih radnih mjesta, a uz pomoć izvoza domaćih proizvoda na EU tržište i napredak u konkurentnosti domaćih tvrtki u susjedstvu i tržištu EU.

{youtube}F-JyReNOpEQ{/youtube}

{gallery}gospodarstvo/daniel_eusr{/gallery}