FOTO i VIDEO: Asfaltirana putna dionica ‘Ratkovača’ u dužini od 560 metara

U utorak navečer svečano je otvorena svježe asfaltirana putna dionica „Ratkovača”, koja spaja Mali Mošunj i Staru Bilu. Ukupna dužina asfaltirane putne dionice je 560 metara, a vrijednost radova iznosi oko 37 000 KM.

„Sretni smo što ovim projektom doprinijeli kvaliteti življenja na ovom području. Svjesni smo da ima još uvijek puno problema i nedostataka, ali smo uvjereni da je sve u našim rukama i svakako ćemo nastojati raditi na realizaciji novih projekata i zajedničkih ciljeva”, izjavio je Stjepan Petrović, predsjednik MZ Bila.

Petrović se zahvalio općinskom načelniku Vladi Aliloviću, predsjednici OO HDZ BiH Vitez Marini Pendeš, zastupnici u Parlamentu F BiH Slavici Josipović, općinskom vijećniku HDZ BiH Rudi Kureviji, savjetu MZ Bila, te žiteljima mjesnog ogranka Mošunj i svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovoga značajnog projekta.

Jedan od najzaslužnijih za realizaciju ovoga projekta je i Ivan Šarić, koji „Aktivnosti na realizaciji ovoga, za nas, velikog i vitalnog projekta traju gotovo dvije godine. Uz financijsku pomoć općine Vitez, Federalnog ministarstva za raseljene i izbjegle osobe, Vlade SBŽ i dakako žitelja naše mjesne zajednice uspjeli smo uspješno okončati ovaj projekt i ja se svima iskreno zahvaljujem”, skromno je poručio Šarić.

„Situacija je vrlo složena, ali ja se radujem da smo uspjeli asfaltirati i ovu dionicu na zadovoljstvo svih, prvenstveno žitelja Mjesne zajednice Bila. Znam da je realizacija ovoga projekta zahtijevala veliki napor pojedinaca iz mjesne zajednice i da je bilo teško, ali svaki predan rad poluči rezultate što se najbolje vidi na primjeru ovoga projekta. Ove godine općina Vitez će izdvojiti 300 000 KM za asfaltiranje prometnica, a očekujemo još minimalno 250 000 KM s viših razina vlasti. Protekle godine smo izdvojili za ovu namjenu oko 600 000 KM, godinu prije preko milijun KM, a u proteklih deset godina približno 10 milijuna KM. Žiteljima Mjesne zajednice Bila čestitam i nadam se da će ova prometnica poslužiti svrsi”, izjavio je općinski načelnik Vlado Alilović.

{youtube}Pdlnw2tlF74{/youtube}

{gallery}drustvo/asfaltiranje_ratkovaca{/gallery}