FOTO i VIDEO: Ankica Đuran nova predsjednica ŽO Zajednice žena HDZ BIH „Kraljica Katarina Kosača“ ŽSB

Ankica Đuran, iz Novoga Travnika, nova je predsjednica Županijskog odbora Zajednice žena HDZ BIH „Kraljica Katarina Kosača” ŽSB. Odlučilo je to 68 izaslanica na II. Izbornoj skupštini ove organizacije, koja je održana u petak navečer, u kongresnoj dvorani Franšiznog centra BiH u Vitezu.

Kandidatkinje za županijsku predsjednicu bile su Katica Čerkez i Ankica Đuran, a potonja je dobila 39 glasova, čime je izabrana za novu predsjednicu i preuzela dužnost od dosadašnje predsjednice, Marine Pendeš.

„Svjesna svoje odgovornosti kao najjača i najmnogobrojnija stranka HDZ BIH, je prepoznala značaj koji žena ima u društvu. Velika je čast, ali i velika odgovornost biti izabrana za predsjednicu jedne ovako značajne organizacije. Cilj naše zajednice je ne samo informirati i educirati, nego potaknuti i uključiti žene na političku scenu, ali i sve sfere društvenoga života. U narednom periodu Zajednica žena ima veliku ulogu. Predstoje nam izbori, a mi smo žene svjesne u kolikom postotku sudjelujemo na njima. Radit ćemo na tomu da potaknemo žene da izađu na izbore i daju svoj glas HDZ-u BIH, ali i da na listi prepoznaju ženu. Žena da da glas ženi”, poručila je novoizabrana predsjednica Županijskog odbora Zajednice žena HDZ BIH „Kraljica Katarina Kosača” ŽSB, Ankica Đuran.

Na izbornoj skupštini nazočili su Marinko Čavara dopredsjednik HDZ BiH, Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BIH ŽSB te Goran Lulić, predsjednik Mladeži HDZ BIH ŽSB.

{youtube}fbmIgrjvb4s{/youtube}

{gallery}politika/zzhdz_kkk_zsb12{/gallery}