FOTO: Humanitarni konvoj s 15 vozila iz Cazina prošao kroz Vitez

Stanovnici Bosne i Hercegovine proteklih nekoliko dana iskazuju humanost prikupljajući pomoć onima koji su najviše pogođeni poplavama koje su proteklog tjedna pogodile BiH. Tako je u jutarnjim satima iz Cazina je krenuo konvoj humanirarne pomoći koju su Cazinjani prikupljali tijekom proteklih dana

Konvoj od dva šlepera, četri kamiona, osam kombi vozila i jednim autobusom, ujutro u 6 sati krenuo je iz Cazina put Zavidovića, Doboja i Maglaja. Cazinjani će svoju pomoć uručiti direktno najugroženijima i obilazeći nastradalo stanovništvo.

O kretanju cazinskog konvoja obavještena je i redakcija našeg portala pa smo iskoristili priliku doznati nešto više o ovoj humanoj ekspediciji. Razgovarali smo sa Zinaidom Durakovićem koji se također pridruzio se ovom humanom činu. “Jednostavno sam osjetio ljudsku potrebu da pomognem ovim ljudima, kao i moji sugrađani koji su se zaista u velikom broju odazvali. Na put prema poplavama pogođenim područjima krenuo je i općinski načenik mr. Nermin Ogrešević, zajedno s nama. Tokom proteklih dana na stotine volontera radilo je na području cijele općine Cazin vrijedno prikupljajući pomoć i pozivajući sugrađane da se uključe ui akciju”, kazao je za naš portal Duraković.