FOTO: Humanitarna akcija Osnovne škole “Bila”

Učenici Osnovne škole „Bila“ u općini Vitez i ove su godine organizirali humanitarnu akciju pod nazivom „Pomognimo da i drugima Božić bude ljepši i radosniji“. A riječ je o izradi i prodaji rukotvorina učenika – crteže, božićnog nakita, ukrasnih predmeta…! Sav prikupljeni novac od prodaje, u vidu robno-novčanih bonova, pred Božić će darovati siromašnim obiteljima s područja Mjesne zajednice Bila.

Istovremeno vode i akciju prikupljanja prehrambenih artikala i higijenskih potrepština po školskim odjelima. Svaki odjel se obvezao prikupiti bogat paket koji će uoči božićnih blagdana darovati socijalno ugroženim obiteljima. I vrlo brzo preuzetu obvezu ispunili, planirano su i premašili i uskoro će dvadesetak i više obitelji posjetiti i uručiti im božićne darove.

Prodaja rukotvorina učenika ove škole, izrađenih uz potporu nastavnika, te roditelja, baka, djedova…, a urađeno ih je više stotina, ide vrlo dobro. A da akciju potpuno uspješno i okončaju, u srijedu navečer su u školskom amfiteatru organizirali prigodni kulturno-zabavni program i prodaju svoji ruku djela. Odziv je bio čak i iznad očekivanja.

Reklama