FOTO: HPD “Vitez” organizirao pohod Viteškom obilaznicom “Ivo Bagara”

U povodu Dana viteških planinara, 16. svibnja, HPD “Vitez” organizirao je treći po redu pohod Viteškom obilaznicom, koja od ove godine nosi ime po Ivi Bagari, jednom od utemeljitelja, prvom i kasnije počasnom predsjedniku HPD “Vitez”.

Okupljanje planinara iz Viteza, Busovače, Novog Travnika, Travnika i Gornjeg Vakufa/Uskoplja bilo je kod Hrvatskog doma u Malom Mošunju uz doručak i čaj, a potom je uslijedilo i službeno otvorenje panoa, na kojem se nalaze detalji Viteške obilaznice “Ivo Bagara”, s upisanim kontrolnim točkama, pravcem kretanja i kartom.

Važno je naglasiti da je projekt HPD “Vitez” uređenja i markiranja obilaznice i izrade i postavljanja panoa financijski podržao i Planinarski savez Herceg-Bosne, a partner viteškim planinarima bilo je prijateljsko PD “Kuk” Novi Travnik.

Simboličnim skidanjem zastave HPD “Vitez” s panoa označen je početak ovogodišnjeg pohoda na relaciji Mali Mošunj – Kalvarija – Hum – Gradina – Velika ravan – Zaselje. Čast da otvore Obilaznicu pripala je Zoranu Bagari, sinu pokojnog Ive Bagare, i Draganu Radeljiću, predsjedniku Planinarskog saveza Herceg-Bosne, inače obojica članovi HPD “Vitez”.

I vremenske prilike išle su “na ruku” sudionicima Viteške obilaznice “Ivo Bagara”, pa je tako skupina od 60-tak planinara, uživajući u vremenu i pješačenju prekrasnim krajolikom, nešto iza 15 sati stigla do Planinarskog doma u Zaselju, gdje ih je dočekao tradicionalni planinarski čaj i ručak.

Prigodno su nagrađeni najstariji i najmlađi sudionik Obilaznice, a druženje je nastavljeno uz pjesmu i ples do ranih večernjih sati.