FOTO: Gradskom kazalištu mladih Vitez Grand prix publike na 5. FAK-u u Slavonskom Brodu!

Gradsko kazalište mladih Vitez proteklog je tjedna nastupilo u Slavonskom Brodu na 5. festivalu amaterske kulture (FAK) i još jednom pokazalo kako je istinski kulturni brend Viteza i Središnje Bosne. Vitežani su se brodskoj publici predstavili svojom novom predstavom “O Romeo, zašto si Romeo?” te donijeli nove dvije nagrade u Vitez, među kojima je i ona najbitnija, Grand prix publike!

Brodskoj publici jako dobro poznati i od nje odlično prihvaćeni, mladi glumci iz Viteza, koji su pobjednici 3. FAK-a s predstavom “Zločestobija”, ponovno su oduševili više od 500 gledatelja u Slavonskom Brodu. Publika je dala predstavi prosječnu ocjenu 4.8, što je viteškim kazalištarcima na sinoćnjoj dodjeli nagrada donijelo najvrjedniju nagradu festivala, Grand prixe publike.

Članica GKM Vitez, Mirna Mišković dobila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu i na taj način se oprostila sa stilom od natjecanja, barem u naredne dvije godine koliko ne smije glumiti u predstavama GKM Vitez zbog pravila Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli, čija je studentica.

Nagradu u muškoj konkurenciji osvojio Ognjen Milovanović iz Bjelovara.

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu osvojio je Josip Drikić iz HAK- Travnik, dok je u muškoj konkurenciji nagradu dobio njegov kolega iz istog kazališta, Ivan Grganović.

Za kostimografiju predstave “Ima li mrtvih?” nagradu je dobila Marija Šarić iz Bjelovarskog kazališta, dok je nagradu za scenografiju predstave „Family” dobio Ivan Grganović iz HAK-a Travnik.

Nagradu za najbolju režiju osvojio je Vladan Ivković za režiju predstave “Ima li mrtvih?”, Bjelovarskog kazališta, koja je prema mišljenju ocjenjivačkog suda dobila nagradu kao najbolja predstava.

Grand-prixe publike, kao najznačajniju nagradu FAK-a u Slavonskom Brodu dobilo je Gradsko kazalište mladih „Vitez” za predstavu “O Romeo, zašto si Romeo?” te će kao pobjednici ovogodišnjeg festivala imati čast naredne godine otvoriti 6. Festival amaterske kulture u Slavonskom Brodu.

Priznanje za posebni doprinos kazališnom amaterizmu posthumno je dobio Vladimir Rem, a nagradu najvjernijem posjetitelju ovogodišnjek FAK-a dobio je Karlo Plehanđić.

Nova predstava viteških kazalištaraca rađena je prema tekstu Sanje Babić-Đulvat, a u režiji Mirne Mišković.