FOTO: Gradsko kazalište mladih Vitez otvorilo 4. FAK u Slavonskom Brodu i oduševilo publiku!

Gradsko kazalište mladih Vitez otvorilo je ovogodišnji Festival amaterskog kazališta, popularni FAK, u Slavonskom Brodu. Mladi Vitežani su imali čast kao prošlogodišnji pobjednici izvesti prvu predstavu na 4. FAK-u, a sjajnom glumom, originalnošću, i humorom Gradsko kazalište mladih Vitez, koje je nastupilo van konkurencije, postavilo je ljestvicu vrlo visoko za predstave koje su uvrštene u ovogodišnji natjecateljski dio programa.

Sancho Pansa, Don Quijote, Krleža i Ujević u šarolikom društvu oduševili su mlado i staro. Više od 300 posjetitelja uživalo je u izvedbi Vitežana, koji su na kraju predstave dobili dugotrajni i gromoglasni pljesak brodske publike, koja ih je pozvala i na bis. GKM Vitez je odličnom izvedbom predstave na najbolji mogući način potvrdilo prošlogodišnju pobjedu u Slavonskom Brodu, ali i pokazalo publici u Slavonskom Brodu zašto je tijekom posljednje dvije godine najbolje omladinsko kazalište u Bosni i Hercegovini.

“Raduje nas das mo predstavili naš Vitez, ali i Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu. Brodska publika nas je kao prošle godine prihvatila odlično i najtoplije im se na tomu zahvaljujem. Hvala i organizatorima iz SKM Slavonski Brod i iskrene čestitke na fantastičnoj organizaciji. Kao prošlogodišnji pobjednici nismo sudjelovali u natjecanju, ali smo tim više imali obvezu opravdati nagrade osvojene na 3. FAK-u”, rekao je u izjavi za Fenu Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Na ovogodišnjem FAK-u u natjecateljskom dijelu programa sudjeluju predstave slavonskih amaterskih kazališta iz Pačetina, Belog Manastira, Retkovaca te Županje. Domaćini i organizatori FAK-a članovi Satiričkog kazališta mladih iz Broda Festivala izvesti će ponoćnu premijeru predstave “Gavran”, a u subotu na zatvaranju nakon dodjele nagrada predstavit će se Amatersko kazalište iz Samobora.

“Za ovogodišnji 4.FAK, od 19 predstava užeg izbora iz Hrvatske i inozemstva koje su se svojom tematikom približile duhu brodskog festivala, odluka selektora je da brodska publika pogleda dramsko stvaralaštvo amatera Slavonije i Baranje. Dramske družine povezane u „Saboru amaterskih kazališta Slavonije i Baranje“ svojim su radom na kvaliteti glume,odabiru dramskih tekstova,odigranih predstava i gostovanja dokazala kvalitetu a dobra reakcija publike to i potvrđuje. 4 FAK ujedino je i 29. smotra dramskog stvaralaštva Slavonije i Baranje, smotre pokrenute još davne 1954 godine. Vitežani su oduševili svojim nastupom i nadam se da ćemo ih naredne godine ponovno gledati u natjecateljskom dijelu programa”, izjavio je za Fenu Igor Aračić voditelj Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod, koje je organizator ovih kazališnih smotri.

{gallery}vijesti/fak11{/gallery}

Fena / vitez.info