FOTO: Gradsko kazalište mladih Vitez osvojilo tri nagrade na 18. međunarodnom festivalu “Dadras” u Subotici

Proteklog vikenda članovi GKM-a Vitez nastupili su na jakom međunarodnom festivalu “Dadras” u Subotici, uSrbiji. Ovaj iznimno popularni i snažni festival, osamnaesti po redu, okupio je kazališne predstave iz Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. GKM Vitez ovoga puta predstavilo se svojom uspješnicom “Zmijska čorba”, a njihov odličan nastup ocjenjivački sud je honorirao s tri nagrade.

Član GKM-a Vitez, Marko Mirković, proglašen je za najboljeg glumca na festivalu, nagradu za najbolju sporednu ulogu na ovom festivalu dobio je Nikola Matković, a GKM-u Vitez dodijeljena je i nagrada za najoriginalniji i najbolji tekst predstave, koja je autorsko djelo mladih Vitežana.

„Hvala našim domaćinima na odličnim uvjetima, bili smo smješteni u prekrasnom turističkom kompleksu Palić, gdje smo uistinu uživali. Raduje nas novi uspjeh i osvojene nagrade s predstavom Zmijska čorba, koje potvrđuju naš kontinuiran rad. U prilog tomu govori i informacija da je naša predstava Pipov tajni prolaz osvojila je četiri nagrade na 11. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, koji je održan u Konjicu, a na kojem je nastupilo ukupno 17 kazališnih grupa iz cijele BiH”, izjavio je voditelj GKM-a Vitez, Ivan Sajević.

GKM Vitez će tijekom lipnja i srpnja imati turneju po Središnjoj Bosni, a u planu su nastupi u Smederevu, Postojni, Banja Luci, Tuzli..

beli manastirpalic1palic2palic3palic4palic7palic8palic9

Prethodni članakOdržana tematska sjednica OV Vitez na temu vodoopskrbe
Sljedeći članakFOTO: Franšizni centar BiH ugostio nogometaše Viteza, prvake 1. lige F BiH