FOTO: Gradsko kazalište mladih Vitez oduševilo premijerom predstave ‘O Romeo, zašto si Romeo?’

Gradsko kazalište mladih Vitez sinoć je premijerno izvelo predstavu “O Romeo, zašto si Romeo?”. Publika je do kraja ispunila kazališnu dvoranu u Vitezu, a gromoglasan pljesak za vrijeme predstave, kao i nakon nje pokazao je kakav su dojam ostavili mladi glumci iz Viteza.

Nova predstava viteških kazalištaraca rađena je prema tekstu Sanje Babić-Đulvat, a u režiji Mirne Mišković. Mlada redateljica GKM Vitez, Mirna Mišković, još jedan put je ostvarila vrhunski doseg, a na njezine su zahtjeve u punoj mjeri odgovorili glumci u predstavi.

U predstavi igraju: Marko Mirković, Anja Stipinović, Luka Pejović, Slaven Čalić, Mirna Mišković, Bruno Grebenar, Marin Bikić, Nikola Matković, Lorena Križanović, Ana Gabrić, Lorena Kraljević, Nataša Krišto i Dunja Glušica. Fotografiju potpisuje Filip Šarić, a grafičku pripremu Borislav Sučić. Za glazbu je zadužena Nataša Todorović, a svjetlo Vedrana Pranjković. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Gradsko kazalište mladih Vitez ovu je predstavu izvelo u znak sjećanja na osmero poginule djece, 10. lipnja 1993. godine, u naselju Podgradina kod Viteza te je prije početka predstave minutom šutnje odana počast stradaloj djeci. Nakon predstave jedan dio članova GKM Vitez posjetio je spomen obilježje “Osmica” gdje su upalili svijeće i pomolili se za djecu stradalu 10. lipnja 1993. godine.

O predstavi: “Višestruka travestija koja se intertekstualno promiče kroz nekoliko stoljeća klasične i avangardne književnosti, poziva nas na prepoznavanje strereotipa, predrasuda, lažnog ćudoređa, na svjedočenje apsurdu kroz igru,smijeh i suze. U rasponu od antidrame do lirskih scena, ovo je predstava koja teži na neobičan način doći do obične i iskrene ljudske reakcije: empatije i spoznaje važnosti ljubavi u našim životima.”

{gallery}kultura/gkm_romeo_premijera{/gallery}