FOTO: Gradsko kazalište mladih Vitez na kazališnim danima nastupilo s predstavom ‘Pipov tajni prolaz’

Predstava Gradskog kazališta mladih Vitez, „Pipov tajni prolaz”, zaključila je predzadnji tjedan ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu. Još jednom su viteški glumci pobrali sve simpatije i publiku nasmijali do suza, za što su za vrijeme, ali i nakon predstave dobili veliki pljesak.

„Iza nas je naporan tjedan, u proteklih pet dana mi smo ovu predstavu igrali pet puta. Uz to, imali smo još cijeli niz nastupa, posebno u sklopu obilježavanja blagdana svetog Nikole te smo se prilično iscrpili. Zadovoljan sam kako su glumci reagirali i čestitam im na odličnim izvedbama”, rekao je Marko Mirković, redatelj ove predstave.

Gradsko kazalište mladih Vitez za naredni je tjedan pripremilo premijeru predstave „Zmijska čorba”, čime će biti zaključeni 4. Dani kazališta – Vitez 2012.

„Ponosan sam na svoju ekipu, puno toga lijepog smo napravili u proteklom tjednu. Ciljano smo ostavili da zadnje dvije predstave na kazališnim danima budu naše. Ovu i narednu godinu za nas nema odmora, nakon završetka dana kazališta slijede pripreme za Božić i postavljanje živih jaslica, a nakon toga u siječnju imamo u planu organizirati mini turneju s našim novim predstavama. Naravno, u prvom mjesecu započinjemo raditi i na novim predstavama”, dodao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Gradsko kazalište mladih Vitez ima više od 100 članova, koji rade u šest grupa. U proteklih pet godina osvojili su više od stotinu nagrada na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima, a pobjednici su i brojnih festivala u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji.