FOTO: Gradsko kazalište mladih Vitez i “Don Quijote” oduševili publiku u Šidu i Smederevu

Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez danas su se vratili s mini turneje iz Srbije, gdje su boravili tijekom protekla četiri dana.

Viteški kazalištarci predstavom “Don Quijote” predstavili su se publici u Šidu, a domaćini su im bili članovi Amaterskog pozorišta “Branislav Nušić”. Publika u Šidu burnim je pljeskom pozdravila nastup mladih Vitežana, te izrazila želju čim prije ponovno ih vidjeti.

Nakon Šida, GKM Vitez predstavu “Don Quijote” izvelo je na 9. Međunarodnom multimedijalnom festivalu “PATOSoffIRANJE”. Na ovom festivalu u 65 različitih programa nastupilo je više od 150 umjetnika iz Njemačke, Francuske, Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, među kojima i članovi GKM-a Vitez.

“Bilo nam je jako ugodno u Šidu i Smederevu. Hvala našim divnim domaćinima i veselimo se novim susretima, u Vitezu, ali i Srbiji”, rekao je za Fenu Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Ovogodišnji program festivala u Smederevu bio je namijenjen mladima, ali i svima koji u sebi nose mladalački duh, pa otud i krilatica ovogodišnjeg festivala, “Zauvijek mlad”. Putovanje članova GKM Vitez u Srbiju financijski je pomogla i Općina Vitez.

sid1sid2sid3sid4smederevo1smederevo2smederevo3smederevo4smederevo5smederevo6smederevo7smederevo8smederevo9smederevo91