FOTO: Gradsko kazalište mladih Vitez i Don Quijote oduševili Kuprešake!

Gradsko kazalište mladih VitezGradsko kazalište mladih Vitez u srijedu je, 30. studenoga 2011. godine, nastupilo u velikoj dvorani Hrvatskoga doma  Kupres. Pred gotovo 200 posjetitelja mladi glumci iz Viteza izveli su svoju uspješnicu, predstavu “Don Quijote”.

Predstava koja je osvojila pregršt nagrada u BiH i Hrvatskoj, ostavila je bez daha posjetitelje, uglavnom učenike Srednje i Osnovne škole na Kupresu.

Vitežani su još jednim odličnim nastupom pobrali gromoglasni pljesak na koncu predstave, a publika je nekoliko minuta pozivala glumce na bis. Komentari publike, kako bi s užitkom ponovno pogledali predstavu, ali i poziv da Gradsko kazalište mladih Vitez već narednog mjeseca u Hrvatskom domu Kupres izvede novu predstavu, najbolja su potvrda kvalitete izvedbe s kojom su se predstavili glumci Gradskog kazališta mladih iz Viteza.

“Jako mi je drago da smo uspjeli realizirati jedno vrlo kvalitetno gostovanje kazalištaraca iz Viteza u  Kupresu. Izvedbom ove predstave pokazali su kako su jedinstveni u BiH, ali i šire, te apsolutno potvrdili da s pravom nose epitet najuspješnijeg omladinskog kazališta u BiH. Hvala im na dolasku i iskreno se nadam nastavku suradnje i novom susretu, kako ovdje u Kupresu tako i u Vitezu”, izjavio je Ante Čičak ravnatelj Hrvatskoga doma Kupres.

“Vrlo smo radosni zbog nastupa u Kupresu, a posebno nas veseli odlična reakcija publike. Naši dragi domaćini iz Hrvatskoga doma Kupres prelijepo su nas ugostili i ovim putem im se zahvaljujem na gostoprimstvu, ali i na pozivu za gostovanje. Veselimo se ponovnom dolasku u Kupres”, rekao je Ivan Sajević voditelj GKM Vitez.

Predstavu je režirala Mirna Mišković, prema adaptaciji teksta Sanje Babić-Đulvat. U predstavi igraju: Marko Mirković, Mirna Mišković, Slaven Čalić, Bruno Grebenar i Lorena Križanović. Za glazbu je zadužena Nataša Todorović, a grafički dizajn djelo je Borislava Sučića. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Don Quijote: …od parodije do travestije i natrag! To je put nastanka tekstualnog predloška ove predstave koju ćete pratiti bez daha jer ona ne samo da oživljava velike likove španjolske književnosti, već sjajnom glumom i izvedbom oblikuje sasvim nove osobnosti. I to, ni manje ni više, naše vlastite: one javne i one skrivene. Na tankoj crti razdvajanja humanog i zlog, idealizma i gluposti kreću se elegantno mladi glumci kao akrobati koji svoju snagu nalaze u ravnoteži i osmijehu!” Sanja Babić-Đulvat

{gallery}kultura/don_kupres{/gallery}