FOTO: GKM Vitez predstavom “Svirko Svemirko” obilježio Europsku noć kazališta

Gradsko kazalište mladih Vitez u subotu navečer, 20. studenog, izvelo je predstavu “Svirko Svemirko”, povodom Europske noći kazališta, ali i povodom Međunarodnog dana dječjih prava.

Predstavu je izveo jedan od najmlađih ansambala GKM-a VItez, a publika je bila jednako oduševljena odličnom igrom mladih viteških kazalištaraca, baš kao i na premijeri, za što su ih nagradili gromoglasnim pljeskom nakon predstave.

Na planeti Svironiji svi problemi se rješavaju glazbom. Problem nastane onda kada princezi Ani pobjegne kanarinac Kiki, te ga ona krene tražiti na drugu planetu…

U predstavi igraju: Ena Čalić i Hanka Salkić, Sofija Ćosić, Ana Radoš, Emin Šahdan, Lana Čalić, Maša Nuk-Vuković, Marija Martinović i Glorija Radoš.

Predstavu je režirala Anja Stipinović, a asistentica režije je Karla Karin. Izvršni producent je Ivan Sajević, a grafičko oblikovanje plakata potpisuje Ivan Pranjković.

Europska noć kazališta (European theatre night) jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u velikom broju europskih gradova svake godine treće subote u mjesecu studenome. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

Prethodni članakBRAVOOO: Novim pobjedama kadeti i juniori NK “Romari” potvrdili titulu jesenjih prvaka
Sljedeći članakAustrija od danas u lockdownu. Zatvoreni barovi, restorani, trgovine…