FOTO: GKM Vitez obilježilo Noć teatra BiH i zatvorilo Dane kazališta!

GKM Vitez - Noć teatra BiHČlanovi Gradskog kazališta mladih (GKM) “Vitez”obilježili su jučer  Noć teatra, zajedno s preko četiri stotine kazališta u nekoliko europskih zemalja.

Cjelodnevna manifestacija u Vitezu je započela audicijom za prijam novih članova u GKM “Vitez”, čija je kazališna obitelj od subote bogatija za novih 12 mladih glumaca. Ipak, zbog velikog interesa GKM “Vitez” tijekom ovoga mjeseca organizirati će još jednu audiciju.

Nakon održane audicije održane su radionice scenskih i glumačkih vježbi, a nakon toga i sat čitanja dramskih tekstova. Vrhunac dana bilo je izvođenje višestruko nagrađivane predstave “Don Quijote“ GKM “Vitez”, kojom su zatvoreni i 3. dani kazališta-Vitez 2011.

Publika nije krila svoje oduševljenje nastupom viteških glumaca, a nakon predstave uslijedilo je druženje glumaca s publikom te upoznavanje posjetitelja s prostorom u kojem mladi članovi GKM “Vitez” rade i pišu povijest Viteza.

“Iznimno sam ponosan na ovogodišnje kazališne dane koje smo organizirali na do sada najvišoj razini. Raduje me da smo potvrdili kako je Gradsko kazalište mladih Vitez istinski kulturni brend Viteza i Središnje Bosne. Posebno smo sretni što su naši dragi gosti i kazališni prijatelji iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, ali i drugih gradova BiH oduševljeni ovogodišnjim kazališnim danima u Vitezu te su najavili svoj dolazak i nastup i iduće godine. I ove godine smo sudionici iznimno vrijednog međunarodnog programa Noć teatra, a svakako najviše zadovoljstva, uz odličan nastup naših mladih glumaca, pričinjava nam činjenica kako velik broj mladih želi potati dio naše kazališne obitelji“, izjavio je Ivan Sajević voditelj GKM Vitez i Udruge mladih “Enter”, koji su organizatori Dana kazališta u Vitezu.

Inače, Gradsko kazalište mladih “Vitez” jedan je od partnera međunarodnog programa “Noć teatra”. Noć teatra u BiH je održana u subotu, 19. studenoga u 19 gradova Bosne i Hercegovine, a koordinator ovoga programa za BiH je Bosansko narodno pozorište Zenica.

{gallery}kultura/noc_teatra11{/gallery}

*Photo by: Filip Šarić & Alojz Mlakić