FOTO: GKM Vitez i “Šmizle” oduševili na otvaranju Aplauz festa u Banja Luci

Gradsko kazalište mladih Vitez otvorilo je predstavom “Šmizle” na Svjetski dan kazališta ovogodišnji Aplauz fest, festival koji okuplja ponajbolje kazališne skupine u BiH. Mladi glumci iz Viteza ponovno su blistali te ostavili snažan utisak na publiku.

“Žaliti mogu svi koji nisu prisustvovali otvarajućoj predstavi GKM Vitez “Šmizle- ženski bend”. Oni koji su ipak došli, iz teatra su mogli izaći zadovoljni, jer je riječ o izuzetno duhovitoj i zreloj predstavi sa snažnom feminističkom notom i, za jedno amatersko kazalište iz Bosne, veoma talentiranim i usklađenim ansamblom, koji na gostovanja ide bez ekipe iza scene, što njihovu izvedbu čini još impresivnijom”, piše o nastupu viteških glumaca etrafika.net.

“Ansambl Gradskog kazališta mladih blistao je na banjalučkoj sceni. Odlična predstava za otvaranje festivala koji je posvećen obilježavanju Svjetskog dana pozorišta. Razigrani, s ogromnom energijom koja isijava sa scene mlade glumice i glumac dočarali su nam savremenu komediju “Šmizle-Ženski bend”. Radnja predstave smještena u lokal „Mali raj”, staru kafanu na ivici propasti, čija se vlasnica odlučuje da zajedno sa svojom kumom osnuje ženski bend. Tada počinju zaplet i glavna zabava za gledaoce. Posmatramo šest žena, šest potpuno različitih tipova i karaktera – od bivše robijašice do kafanske pjevačice, od trostruko razvedene žene do samohrane majke dvoje djece, od zlostavljane supruge do mlade, urbane djevojke. Ove suprotnosti, kao i činjenica da nijedna od žena nije vična poslu u bendu, dovode do mnoštva komičnih situacija, osvežavajućih i inovativnih šala. Banjalučka publika je sa oduševljenjem prihvatila ovu predstavu što se vidjelo po dugotrajnom, gromoglasnom pljesku i visokoj prosječnoj ocjeni predstave 4,86. Žiri Festivala dodijelio je Ivoni Matošević nagradu za najbolju glumačku kreaciju večeri”, kazao je za portal vitez.info Novica Bogdanović, direktor festivala “Aplauz fest” Banja Luka.

Sljedeće igranje predstave “Šmizle” publika će imati priliku pogledati u Žepču, 10. travnja s početkom u 20 sati, kada GKM Vitez gostuje u sklopu programa “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne”.

Prethodni članakSrednjobosanski derbi pripao Vitežanima
Sljedeći članakOdržana promocija dokumentarnog filma “Uzdol 41”