FOTO: GKM Vitez i Šmizle nastavili puniti dvorane i oduševljavati publiku

GKM

Gradsko kazalište mladih Vitez predstavilo se proteklog vikenda publici na 28. Smotri kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja se održava u Retkovcima.

Kazališna dvorana Kazališta “Mika Živković” u Retkovcima bila je premalena da bi primila sve one koji su željeli pogledati viteške Šmizle, a više od 300 posjetitelja tijekom cijele predstave pljeskom je nagrađivalo odličan nastup viteških kazalištaraca. Završnicu predstave publika je pozdravila burnim pljeskom, a koliko ih se dojmio nastup mladih Vitežana najbolje govori prosječna ocjena publike 4,72 (sustav ocjenjivanja od 1 do 5).

Prosudbeno povjerenstvo, u sastavu Selena Andrić, glumica i asistentica na UAOS-u (predsjednica), Ivan Ćaćić, glumac HNK-a Osijek, Zdravko Šinjori i Martina Ištaković, glumac i glumica Kazališta “Mika Živković”, Retkovci imalo je također brojne pohvale, izražavajući žaljenje da predstava ne traje dulje i da dodatno nije razvijenija u smislu psihološke karakterizacije likova. Posebno je pohvaljena uigranost i ritam u predstavi, kao i odlična gluma, a pohvalu za najbolje glumačko ostvarenje dobila je Berna Mišković.

“Šmizle – ženski bend vrlo je zanimljiva i zabavna predstava uigranog ansambla koja odiše točnim ritmom i tempom tijekom cijele izvedbe. Priča je to o skupini djevojaka koje zbog borbe za vlastitu egzistenciju odlučuju osnovati bend pa taj potez nailazi na simpatična i komična nesnalaženja i nespretnosti izazivajući smijeh gledatelja. Glumice su svojom uigranošću pokazale uvjerljivost i prirodnost na sceni, što je iznimno važno i pohvalno, unatoč sitnim tehničkim nedostatcima u predstavi. Žao nam je što priča nije razvijenija u smislu dublje psihološke karakterizacije likova pa joj se umjetnička vrijednost smanjuje, a glumice su svojom sposobnošću imale sve uvjete da i to ostvare. Bez obzira na nedostatke, ova vrlo uigrana i ritmična predstava iznjedrila je i najbolje glumačko ostvarenje u liku Nate koju igra vrlo talentirana glumica Berna Mišković koja točnošću i uvjerljivošću igre osvaja simpatije publike”, ocjena je prosudbenog povjerenstva.