FOTO: Frizerland u sklopu praktične nastave ugostio viteške srednjoškolce

Lijep i sunčan dan učenici Srednje škole “Vitez” iskoristili su za praktičnu nastavu na otvorenom. Naime, tri odjela ekonomista su u pratnji svojih predmetnih profesora (Arijana Rosić, Tanja Matošević, Tomislav Kulić, Ivanela Brković i Marijana Badrov) posjetili poduzeće “Frizerland” iz Viteza.

Domaćini su za učenike Srednje škole “Vitez” pripremili izvanredno predavanje iz oblasti ekonomije koje su vodili djelatnici poduzeća Dario Kojadin, Sandra Kulić i Irena Fišić. Učenicima se najprije srdačno obratila direktorica poduzeća Milka Toljušić, a tijekom samog predavanja učenici imali su priliku čuti i saznati mnogo toga iz oblasti prodaje, računovodstva, marketinga i slično.

Predavači su se potrudili da sve rečeno potkrijepe primjerom pa su viteški srednjoškolci uvidjeli kako svoja teorijska znanja praktično primjeniti, kako se usavršavati i što će im biti od pomoći u budućnosti pri zaposlenju. Saznali su i koje programe je potrebno savladati, što je važno za uspješnost jednog poduzeća, koliko je svaki dio organizacijske strukture važan. Učenici su dobili na uvid i neke vrjedonosne papire, a uspješno su popunili i uplatnice.

Iz “Frizerlanda” su naglasili da je važno biti ustrajan u učenju, s obzirom da im zvanje (i znanje) koje će steći nakon ekonomske škole (i fakulteta) pruža dosta mogućnosti za rad na svim onim segmentima s kojima su se danas mogli upoznati. Na kraju predavanja, pedagogica Ivanela Brković se u ime škole zahvalila upravi i djelatnicima “Frizerlanda” na divnom gostoprimstvu i nezaboravnom iskustvu.

Po završetku, domaćini su učenike i djelatnike škole počastili, pa su uz druženje razmijenili dojmove o ovoj divnoj suradnji.

“Još jednom, hvala poduzeću “Frizerland” što su pokazali svoju društvenu odgovornost i što su zainteresirali naše učenike i sasvim sigurno im ponudili jednu novu dimanziju pogleda na zamanje koje pohađaju”, poručili su iz Srednje škole “Vitez”.

Prethodni članakPuhovski za “Avaz”: Milanović je pokazao superiornost iako su klauni kao Komšić, koji ne poznaju rad u NATO-u, tvrdili da nema šansu
Sljedeći članakOŠ Vitez podjela uvjerenja i svjedočanstava za IX razrede i učenike generacije