FOTO: Frizerland i American International Industries (LA, SAD) organizirali prvi IBD stručni seminar

Viteško poduzeće Frizerland i American International Industries (Los Angeles, USA) uspješno su organizirali prvi IBD stručni seminar u BiH za stjecanje zvanja IBD Master Educator.

Seminar je održan u hotelu „Vitez” u Vitezu u periodu od 13. do 16. svibnja 2013. godine.

Kandidati koji dobiju zvanje IBD Master Educator stječu pravo i licencu za samostalno držanje obuke svih tehnika iz IBD programa, u BiH i na međunarodnom nivou. Također, stječu pravo da budu potpisnici certifikata osnovnog nivoa rada sa IBD proizvodima u svojim salonima, akademijama i sl.

IBD, s uspješnim poslovanjem dugim preko 40 godina, postao je prepoznatljiv brend koji profesionalcima pruža proizvode vrhunskog kvaliteta trudeći se da sa svojim inovacijama prati sve potrebe modernog tržišta.

„Proizvodi kvaliteta najvišeg nivoa u potpunosti proizvedeni bez štetnih materija, prijatnog su mirisa pružajući komfor u radu tehničarima i klijentima. Cilj seminara je da se to prezentira i dokaže. Naš cilj je da polaznicima omogućimo kvalitetno obrazovanje i korisne informacije kako bi oni na najbolji mogući način iskoristili svoje znanje u daljem radu. Nakon uspješno završene obuke i teorijskog i praktičnog polaganja ispita svi učesnici dobivaju diplomu IBD Master Educator, edukatora ili tehničara na osnovu broja postignutih bodova. S obzirom da se diploma dobije direktno iz SAD i izdaje je American International Industries, sudionici koji su položili završni ispit, diplomu primaju u roku od 30 dana od dana polaganja. Na seminaru mogu učestvovati svi zainteresirani koji imaju certifikat o završenom osnovnom nivou rada sa IBD proizvodima, kao i oni koji imaju adekvatno iskustvo u radu sa IBD proizvodima ili nekim drugim sličnim proizvodima”, kazala je za portal vitez.info edukatorica na ovom seminaru Allison Ross.

Allison Ros je globalni edukator za American International Industries (Aii). Ona ima preko 20 godina iskustva u radu s noktima, od toga 9 godina u radu s Aii proizvodima. Svoju karijeru započela je 1992. kao tehničar, a 2001. je dobila edukatorsku licencu. Zbog svoje želje za dijeljenjem znanja pristupa Aii edukatorskom timu 2003. godine. Od tada Allison uživa u putovanjima dijeleći svoje znanje korištenja Aii (IBD) proizvoda.

Program rada semionara obuhvatio je teorijsko upoznavanje sa IBD proizvodima sa posebnim akcentom na najnovije artikle iz 2013. Godine, zatim obuku IBD gel tehnike i IBD Just Gel Polish-a, obuku IBD akril tehnike te teorijsko i praktično polaganje završnog ispita.

Kompletan potrošni materijal za rad na obuci sponzorirala je firma Frizerland Vitez, koja je uz American International Industries – Los Angeles USA bila i sponzor seminara.

DSC 0006DSC 0009DSC 0010DSC 0011DSC 0013DSC 0022DSC 0023DSC 0025DSC 0026DSC 0027DSC 0028frizerland1frizerland2frizerland3