FOTO: Franšizni centar BiH ugostio mališane iz Centra ”Duga”

Franšizni centar BiH (FC BiH) iz Viteza, pod motom “FC & prijatelji”, ugostio je Centar za djecu i mladež s posebnim potrebama “Duga” iz Novog Travnika.

Uz svu ljubav i sigurnost koju ova djeca dobivaju od svojih odgojitelja, kolektiv Franšiznog centra BiH želio je malim dijelom sudjelovati u tome. Uz pratnju djelatnika Centra “Duga”, jedanaestero djece zabavljalo se u zatvorenom bazenu i fitness centru. Nakon toga, druženje je nastavljeno u pizzeriji Central uz pizze i osvježavajuće napitke.

“Ova draga djeca su dio nas, dio našeg kolektiva. Potrebno ih je poštivati i uvažavati. Ovim druženjem željeli smo približiti i upoznati osobe sa posebnim potrebama sa socijalnom sredinom, zainteresirati društvo te potaknuti brigu o ovoj zajednici. Našim malim doprinosom dobili smo najljepši poklon, a to je ogromno oduševljenje, sreću i najljepše osmijehe”, naveli su iz FC-a BiH.

Centar “Duga” prvobitno je osnovan 1997. godine pod nazivom Dnevni centar za djecu s teškoćama u razvoju Novi Travnik. Osnovan je sa ciljem pružanja socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja djece i mladeži s poteškoćama u razvoju na stupnju umjerene, teže i teške mentalne retardacije uz pridružene smetnje, koja žive kod roditelja, a zbog razvojnih poteškoća ne mogu se obrazovati u redovitim školama niti po specijalnom programu.

Godine 2005. Dnevni centar je preregistriran u Centar za djecu i mladež s poteškoćama u razvoju “Duga” Novi Travnik, koji pruža odgoj, obrazovanje, socijalnu skrb, dnevni, poludnevni, produženi i stacionarni boravak.

fc duga2fc duga3fc duga4fc duga5fc duga6fc duga7fc duga8fc duga9