FOTO: Franjo Rajković – ugledni gospodarstvenik iz Viteza, prošlogodišnji dobitnik priznanja Osoba godine!

Franjo Rajković - osoba godine i dobitnik 10. Večernjakovog pečataFranjo Rajković, poduzetnik iz Viteza, prošlogodišnji pobjednik jubilarnoga Večernjakova pečata tvrdi da mu je to najdraže priznanje od svih koje je dosada dobio. Međutim, isto tako kaže da je Večernjakov pečat priznanje i svim gospodarstvenicima Viteza i srednje Bosne koji već 17 godina uspješno rade i posluju. Samo viteški gospodarstvenici zapošljavaju preko četiri tisuće djelatnika. Godišnji ukupni prihod viteških tvrtki narastao je na gotovo milijardu konvertibilnih maraka.

“Biti proglašen osobom godine, u veoma jakoj konkurenciji, i to od tiskovine koja ima dugu tradiciju i mnogobrojne čitatelje je zaista velika čast i zadovoljstvo. Pogotovo što je to bio i jubilarni deseti po redu Večernjakov pečat i što je bila velika konkurencija za to priznanje. Naravno da je to priznanje i svim gospodarstvenicima ne samo Viteza nego i srednje Bosne jer takva nagrada imponira i godi. Sama činjenica da su na glamuroznoj manifestaciji Večernjakova pečata bila i tri predsjednika iz tri države, te mnogobrojni uglednici iz javnog, političkog, kulturnog i sportskog života dovoljno govori o kakvoj nagradi je riječ. Kada sam pravio veliku feštu u Vitezu povodom proglašenja za osobu godine i rekao sam da sam ja bio samo eksponent, da je to priznanje svih ovih ljudi koji rade i stvaraju”, kaže nam Franjo dok razgovaramo u njegovom uredu poduzeća Economic, gdje je on direktor i vlasnik.

Pitali smo gosp. Rajkovića koliko je Večernjakovo priznanje pomoglo promociju Economica, koji spada u sami vrh uspješnih poduzeća u BiH?

– Kako da ne. Vjerujte nakon što sam dobio Večerjankov pečat, odnosno kada su me čitatelji ove ugledne tiskovine proglasili osobom godine, čestitke su stizale sa svih strana. Ne samo iz BiH nego iz Danske, Austrije, Nizozemske. Poduzeće Economic, i ja kao njegov direktor i vlasnik, dobilo je nevjerojatnu promociju. Stalno se pisalo i govorilo o meni kao laureatu ali i o mom poduzeću. Uostalom nagrada je stigla i zbog postignutih rezultata u poslovanju poduzeća Economic koje je postalo poznato i izvan granica BiH, tvrdi gosp. Rajković.

Treba dodati da poduzeće Economic godinama ulaže u obrazovanje svojih kadrova a trenutačno stipendira čak 99 studenata. Sve više je prisutno i na inozemnom tržištu, odnosno svojim kuhinjama i kupaoničkim namještajem. Najviše svojih proizvoda izvozi u Nizozemsku.

Obvezuje li Vas ovo priznanje da nastavite i dalje svoju uspješnost?

Priznanje uvijek godi ali i obvezuje. Mi se trudimo i dalje biti uspješni i pored veoma otežanih uvjeta privređivanja. Iskreno, u teškoćama vidimo svoju priliku i nadam se da ćemo je i iskoristiti. Vjerujem da će i ovogodišnji Večernjakov pečat biti uspješan i dobro organiziran kao i prethodnih godina jer na čelu ove medijske kuće u BiH je Jozo Pavković iza kojeg stoje samo uspjesi, dodaje gosp. Rajković.

■ Sama činjenica da su na glamuroznoj manifestaciji Večernjakova pečata bila i tri predsjednika iz tri države, te mnogobrojni uglednici iz javnog, političkog, kulturnog i sportskog života, dovoljno govori o kakvoj nagradi je riječ. Mi se trudimo i dalje biti uspješni i pored veoma otežanih uvjeta privređivanja. Iskreno, u teškoćama vidimo svoju priliku i nadam se da ćemo je i iskoristiti. Vjerujem da će i ovogodišnji Večernjakov pečat biti uspješan

■ 2. ožujka s početkom u 20 sati počinje 11. Večernjakov pečat. Očekuje se dolazak brojnih uglednika iz svijeta politike, kulture, gospodarstva…

■ 150 glazbenika će u svakom trenutku biti na pozornici Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru gdje će se proglasiti Osoba godine 2011.

■ 3 televizije prenosit će najznačajniju manifestaciju u zemlji. Izravan prijenos imat će BHRT, RTRS i HRT plus. Također će i radiopostaje prenositi spektakl

Srećko Stipović / VLM

{gallery}gospodarstvo/vecernjakov_pecat11{/gallery}