FOTO: Fešta na oproštaju igrača RNK ‘Split’ s Vitežanima

Uoči odlaska iz Viteza, nakon desetodnevnih napornih i, treneri tvrde, uspješnih priprema RNK Splita, na terasi NK Rijeka priređena je zajednička večera koja je, nema dvojbe, bila i daleko više od toga. Jer, pozdraviti Splićane, ispratiti ih kući i poželjeti im uspješnu natjecateljsku sezonu, uz domače nogometaše i čelništvo ovog vrijednog nogometnog kolektiva, došlo je i desetak uglednih viteških gospodarstvenika, federalna parlamentarna zastupnica Slavica Josipović, zamjenica ministra obrane BiH, Marina Pendeš, federalni tužitelj i nogometni djelatnik, Vlado Mišković i načelnik općine Vitez, Vlado Alilović..

Prigodnim riječima nogometaše Splita, a posebno Ivicu Križanca, Mirka Hrgovića i Vitežanina Velimira Vidića, pozdravio je predsjednik NK Rijeka, Anto Šakić Bolfo. Pozdravio je i sve druge nogometaše, te trenere i prisutne članove Uprave ovoga splitskog kluba, a posebno predsjednika Slavena Žužula. Ovom prilikom darovao ga je specijalno urađenim grbom grada Viteza i foto- monografijom, autora iz Viteza, koja slikom i riječju govori o znamenitom humanitarnom konvoju „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” i o novobiljanskoj bolnici, dar republike Hrvatske srednjobosanskim Hrvatima.

Goste iz Splita pozdravio je i općinski načelnik Vlado Alilović, a riječima zahvale uzvratio je predsjednik RNK Split, Slaven Žužul. Zahvalio se Žužul na, prije svega, gostoprimstvu, na iskazanom prijateljstvu ali i na vrhunskim uvjetima koje su njegovi nogometaši imali na pripremama u Vitezu. I obećao je, već naredne godine, ponovni dolazak u Vitez, svojim ovogodišnjim domačinima NK Rijeka.

Večer je protekla u prekrasnoj atmosferi, u ozračju druženja i prijateljstva, uz popularne pjesme domačeg benda, a veliki aplauz doživio je simpatični Romeo Obilinović nakon što je otpjevao nekoliko popularnih pjesama.

{gallery}sport/split_vecera{/gallery}

Zvonimir Čilić / VL