FOTO: Europska noć teatra obilježena i u Vitezu – Harlekin teatar oduševio predstavom “A, E, I”

Europska noć teatra obilježena je i u Vitezu, u subotu 17. studenog, izvedbom predstave „A, E, I”, Harlekin teatra iz Postojne (Slovenija).

Nakon fantastičnih predstava u izvedbi Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca, DIS teatra iz Banja Luke i Draft teatra iz Tuzle publika je imala priliku istinski uživati u još jednoj odličnoj predstavi.

A, E, I… nova je predstava Harlekin teatra iz Postojne (SLO), s kojom na smiješan način prikazuju njihovo viđenje svijeta od nastanka čovječanstva, pa sve do mogućeg kraja, koji će se, kako neki predviđaju, dogoditi 21. prosinca 2012.

„Baš taj datum, koji neke već sad plaši, a opet druge puni s pozitivnom energijom i uvjerenjem, da će se svijet, konačno promijeniti! Nama je to bila inspiracija za novu prestavu. Predstava je prvih 5 minuta komedija, sljedećih pet minuta akcija, zatim drama, zatim opet akcija, zadnji dio pa borba za preživljanjem kako nas, tako i publike! Kraj je veoma istinit i govori o novom scenariju kojeg najavljujemo…”, rekao nam je Nenad Muždeka, idejni tvorac i redatelj ove predstave.

Publika je još jednom prilično “istrošila” svoje dlanove, jer je vrlo često za vrijeme predstave aplaudirala, a na koncu je višeminutnim pljeskom i stojećim ovacijama nekoliko puta na pozornicu vratila sjajnu glumačku ekipu Harlekin teatra.

U predstavi su igrali Drago Posega (A), Nenad Muždeka (E), i Mitja Kranjc (I).

Foto: Filip Šarić