FOTO: Europska noć kazališta u Vitezu obilježena predstavom “Margareta”

Gradsko kazalište mladih Vitez i ove godine, u sklopu kazališnih dana u Vitezu, obilježilo Europsku noć kazališta, koja je u kazalištima diljem Europe obilježena 16. studenog.

Ovoga puta publika u Vitezu imala je priliku pogledati predstavu “Margareta”, u izvedbi Studentskog pozorišta Banja Luka.

Ovo je ujedno i predstava koja je zaključila četvrti vikend ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu.

I ova predstava je pobrala velike simpatije publike u Vitezu te je nagrađena dugotrajnim pljeskom.

Tekst je nastao tijekom Drugog svjetskog rata, točnije 1941. godine i govori o očevoj nadi da je sin preživio brodolom. Predstava koja je omaž glumcu i pedagogu Lucijanu Latingeru, jubilarna je sedamdeseta predstava u povijesti “Banjalučkog studentskog pozorišta”. Interesantno je napomenuti da je u predstavi „Margareta”, koja je igrana u „Studentskom pozorištu” prije 33 godine, lik oca takođe igrao Dragoslav Medojević. Predstavu je tada režirao Lucijan Latinger, a danas Dragoslav Medojević, kao sjećanje i zahvalnost na prvog učitelja glume. Tadašnja premijera je održana 10. travnja 1980. godine u DD Mejdanu, odnosno u podrumu sadašnjeg Doma “Obilićevo”.

Autor predstave “Margareta” je Arman Salakru, a redatelj Dragoslav Medojević. Igraju: Blanka Knežević (Margareta), Dragan Radonjić (doktor), Dragoslav Medojević (otac) i Boris Savić (skitnica).

Premijera je održana 10. listopada 2013. godine na „Podrum sceni” u Gospodskoj ulici, u Banja Luci.

IMG 5033IMG 5036IMG 5037IMG 5041IMG 5042IMG 5043IMG 5044IMG 5045IMG 5046