FOTO: Economic upriličio svečani prijam za Igora Božića, najboljeg kuhara u BiH!

Igor Božić - hotel Central VitezU petak, 24. veljače 2012. godine, u prostorijama ureda Franje Rajkovića, generalnog direktora poduzeća Economic, upriličen je svečani prijam za Igora Božića, najboljeg bh. kuhara 2012. godine.

Uposlenik Economica, Igor Božić, šef kuhinje hotela Central pobjednik je natjecanja bh. kuhara pod nazivom “Bosanski dukat”, koje je održano u sklopu 5. jubilarnog međunarodnog festivala vina i gastronomije “Sarajevo vino fest”.

Generalni direktor Economica, Franjo Rajković je uz nazočnost direktorice Franšiznog centra BiH Gabrijele Kvasine i menadžerice hotela “Central” Sanje Kovać, uručio posebnu zahvalnicu, prigodan dar i novčanu stimulaciju za prvog pobjednika državnog natjecanja kuhara i vođu prve bh. kuharske reprezentacije, koja će uskoro nastupiti na europskom natjecanju.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 35 natjecatelja – kuhara iz gradova širom BiH, kao što su Sarajevo, Mostar, Neum, Trebinje, Banja Luka, Tuzla, Vitez, Fojnica, Teslić, Zenica, priopćeno je iz Udruženja gastronoma “Gastro kutak”.

Kuhari su se natjecali u disciplini “Pripremanje hladnog jela”, a prvo mjesto je osvojio mladi kuhar Igor Božić, šef kuhinje hotela „Central“ u Franšizom centru BiH u Vitezu. Drugo mjesto pripalo je kuharici hotela „Holiday Inn“ Sabahki Bajrić, a treće mjesto osvojio je kuhar Šerif Šahinović iz hotela „Evropa“ u Sarajevu.

Predsjednik stručnog žirija bio je prof. Frederik Jurej iz Francuske, a prvo u nizu je natjecanje kuhara mediteranskih regija koje organizira Savez kuhara mediteranskih i europskih regija, SKMER.

{gallery}gospodarstvo/igor_bozic1{/gallery}