FOTO: Druga premijerligaška pobjeda Viteza

„Nema lakih i teških protivnika”, kazao je trener Viteza Valentin Plavčić u najavi subotnje utakmice u Zenici sa gostima iz Velike Obarske. Njegove riječi dobile su potvrdu i na terenu, posebno u zadnjih desetak minuta susreta kada su Vitežani panično branili teško stečeno, a potpuno zasluženo vodstvo.

Istina, Vitez je bio bolji u većem dijelu susreta, nije ih pokolebalo ni vodstvo Mladosti već u 11. minuti postignuto iz jedanaesterca, nakon što je Brekalo nespretno i nesretno igrao rukom u svom šesnaestercu; Pojačali su tempo, imali su terensku inicijativu, postigli su dva gola, izjednačujući u 20. (Smriko) i vodeći u 59. (Dilaver) i u tom periodu propustili su još nekoliko (polu)prilika za potvrdu pobjede. A onda u finišu susreta, možda i razumljivo, panično i neorganizirano branili stečeno vodstvo, imajući u glavi sječanje kada su, u sudačkim nadoknadama vremena, u zadnja dva susreta protiv Čelika i Olimpika izgubili bod(ove). Koga su zmije ujedale i guštera se boji, a Mladost nikako ne spada u „kategoriju guštera”.

„Zasluženo smo pobijedili i ne teže nego što smo očekivali. Naime, znali smo što nas čeka, znali smo da je Mladost dobra i iskusna momčad. Očekivali smo njihov pojačani obrambeni blok i igru dugim loptama u naše polje što se i obistinilo, a potpuno do izražaja došlo nakon što su vrlo rano došli u vodstvo. Na sreću, brzo smo izjednačili, pa onda s novim žarom i entuzijazmom krenuli po pobjedu. To nam je i uspjelo, a onda smo stali, počeli gubiti niti igre i dalje jednostavno nije išlo. Na tom planu, na taktici kako utakmicu uspješno privesti kraju u situacijama za nas povoljnog rezultata, radit ćemo posebno i dodatno u stanci koja je pred nama. No, naši mladići su zaslužili pohvale i čestitke, dali su svoj maksimum, a čestitke upućujem i igračima Mladosti koji su se tijekom cijeloga susreta srčano i korektno borili i tražili povoljan rezultat”, kazao je nakon susreta zadovoljni trener Viteza, Valentin Plavčić.

„Dali smo sve od sebe i žao mi je što naš trud i dobra igra nije donijela za nas i dobar rezultat. Međutim, nemam prigovora, naš domaćin je zasluženo pobijedio”, korektno je priznao trener Mladosti Dušan Jevrić.

Zvonimir Čilić

mladost1mladost2mladost3mladost4mladost5mladost6mladost7mladost8mladost9mladost91mladost92