FOTO: Derbi Viteza i Sloge ponudio odličan rukomet

U vrlo dobroj rukometnoj utakmici u okviru trećeg kola Prve lige BiH- jug rukometaši Viteza nisu uspjeli nadigrati uskopaljsku Slogu, koja je sasvim zasluženo odnijela tri boda iz Viteza. Rukometaši ove dvije ekipe prikazali su igru koja je prezentirala rukomet u najboljem svjetlu.

Odlični Demirović na desnom krilu u prvom poluvremenu bio je nerješiva enigma za Vitez, te su gosti na krilima njega na predah otišli sa sigurnih plus šest. U nastavku utakimce Vitez je zaigrao nešto bolje, no u ključnim trenucima, kada bi došli na korak do potpunog egala nedostajalo je koncentracije, što je dovelo do čak pet zapucanih sedmeraca i nekoliko brzopleto okončanih napada. Konačni rezultat glasio je 25:27 za Slogu.

U redovima Viteza danas nije bilo, inače izvrsnog Ćosića, ali raduje povratak mladog Ivišića, koji će sasvim sigurno biti snažna poluga u viteškoj vanjskoj liniji, u kojoj danas povjerenje u potpunosti nisu opravdali Begagić i Kobilica.

Vrijedi dodati kako je susret u 23. minuti bio prekinut zbog nekorektnog navijanja navijačke skupine iz Uskoplja, koja se nakon upozorenja glavnog službujućeg i nadzornika RS BiH smirila i ponašala primjerenije. Ipak, valja naglasiti kako su gostujući navijači najveći dio susreta bili velika podrška, možda i odlučujuća prevaga, u pobjedi njihovog tima, priredivši pravi navijački ugođaj.

Najbolji pojedinac na terenu danas je bio igrač Sloge, Demirović koji je sa osam zgoditaka bio i najefikasniji igrač susreta. Kod Viteza ponovno je odličan bio Štrbac na golu, a u polju je dobru utakmicu odigrao Ljubić postigavši šest pogodaka.

U četvrtom kolu Vitez gostuje u Turbetu kod travničkog Borca, koji je u ovome kolu doživio poraz od Bosne u Visokom.

IMG 1901IMG 1905IMG 1908IMG 1911IMG 1917IMG 1921IMG 1923IMG 1927IMG 1932IMG 1934IMG 1936IMG 1940IMG 1948IMG 1952IMG 1959IMG 1964