FOTO: Dekameron u izvedbi SKM Slavonski Brod otvorio 3. Dane kazališta – Vitez 2011.

Ovogodišnji kazališni dani u Vitezu, koji imaju međunarodni karakter, započeli su predstavom “Dekameron”, u izvedbi Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod.

Članovi SKM Slavonski Brod predstavili su se publici u kazališnoj dvorani Vitez u odličnom izdanju te su na kraju predstave dobili i više nego zaslužen i dugotrajan pljesak.

S predstavom Dekameron glumci SKM iz Slavonskog Broda osvojili su i cijeli niz nagrada na nekoliko festivala u BiH i Hrvatskoj, a u Vitezu su potvrdili kako su sve nagrade zaslužene.

“Sretan sam i radostan da smo ponovno u Vitezu te da nastavljamo s jačanjem suradnje između Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod i Gradskog kazališta mladih Vitez. Svaki put je zadovoljstvo nastupiti i igrati predstavu pred publikom u Vitezu, a tako je bilo i večeras. Ovi susreti su neprocjenjivi”, izjavio je Igor Aračić, predsjednik SKM Slavonski Brod, ujedno i jedan od glumaca u predstavi Dekameron.

“Hvala publicvi u Vitezu na ponovno odličnom prijemu, a iskreno čestitam svojoj ekipi na još jednom vrlo uspješnom nastupu. Raduje me da smo i ove godine nastupili u Vitezu, a nadam se kako će naša suradnja s dragim prijateljima iz Viteza iz godine u godinu jačati”, izjavio je Silvio Stilinović, redatelj i jedan od glumaca u predstavi Dekameron.

“Iznimno sam radostan da smo usprkos teškoj financijskoj situaciji, generalno u društvu, a posebno u oblasti kulture, uspjeli i ove godine organizirati treće po redu kazališne dane u Vitezu. Ovogodišnji program je, usudio bih se ustvrditi, najkvalitetniji od svih dosadašnjih, tako će publika u Vitezu imati priliku pogledati ukupno 10 predstava, koje su među najkvalitetnijim amaterskim kazališnim komadima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Odlučili smo dati i svoj skromni doprinos pomoći nedavno stradaloj obitelji Barišić te im donirati sav prihod od ulaznica s prve predstave. Iskrena zahvala i čestitke našim prijateljima iz SKM Slavonski Brod na odličnom nastupu”, izjavio je predsjednik Udruge mladih “Enter” i voditelj GKM Vitez Ivan Sajević.

{gallery}kultura/gkm_skm11{/gallery}

*Photo by: Filip Šarić
**Fotografije su zaštićene autorskim pravima i svako neovlašteno prikazivanje i kopiranje je strogo zabranjeno.