FOTO: Dario Čerkez i MCK ”Vitez” najuspješniji na prvoj utrci motocross prvenstva BiH

Motocross klub “Vitez” proteklog je vikenda bio domaćin i organizator prve ovosezonske utrke Otvorenog prvenstva BiH u motocrossu.

Utrka se vozila na stazi Banovac kod Viteza, a više od 30 natjecatelja iz 7 klubova odmjerili su svoje znanje u klasama MX-Open, MX-2 i MX Turist.

Organizator je osigurao i nagrade za najuspješnije natjecatelje te pehare i diplome za pojedinačni i klupski poredak.

U najjačoj klasi, MX-Open slavio je Vitežanin Dario Čerkez, deveterostruki prvak BiH, drugi je bio mladi Antonio Čerkez, također član MCK “Vitez”, dok je trećeplasirani bio Igor Knežević iz MK “Banja Luka”. Četvrto mjesto u ovoj klasi zauzeo je još jedan Vitežanin, Ivan Livančić.

U klasi MX-2 prvi je bio Dario Rezo AMK “Uskoplje”, drugi Tomislav Rezo, također AMK “Uskoplje”, dok je treći bio Murat Grabus iz MCK “Vitez”.

U klasi MX-Turist prvo mjesto osvojio je Boško Rezo iz AMK “Uskoplje”, drugi je bio Stevo Babić MK “Prijedor”, a treći Toni Filipović MCK “Vitez”.

U poretku klubova MCK “Vitez” je prvi s 132 boda, drugi je AMK “Uskoplje” s 94 boda, treći AMK “Gradiška” sa 76 bodova, dok je četvrti AMK “Kreševo” s 18 bodova.

Foto: Ivan Kapetan

03-050708DSCN9053DSCN9124DSCN9130DSCN9162