FOTO: Dani planinara Herceg Bosne u Vitezu

Vrijedni planinari Hrvatskog planinarskog društva (HPD) „Vitez“ iz Viteza, proteklog su vikenda u svom planinarskom domu u Zaselju, bili domaćini XVIII danima planinara Herceg Bosne. Na ovom lijepom i tradicionalnom dvodnevnom druženju stigli su planinari iz dvadeset i jednog planinarskog društva s područja BiH i 20 društava s područja Republike Hrvatske.

Prisutni su bili i brojni ugledni gosti, a među njima i dopredsjednik Hrvatskog planinarskog saveza, Tomislav Ćanić, te predsjednik Planinarskog saveza Herceg Bosne, Branko Bago. Oni su, skupa s predsjednicom Hrvatskog planinarskog društva „Vitez“ Višnjom Žuljević Dane planinara Herceg Bosne i svečano otvorili.

Sudionici ove lijepe i masovne manifestacije tvrde kako je dvodnevni boravak u Vitezu, druženje, bilo za nezaborav. Pjevalo se, plesalo, igralo, družilo, veselilo, razmjenjivala su se iskustva, doživljaji s palaninarenja vrletima BiH, Hrvatske, susjednih i drugih europskih zemalja.

Uz planinarenja na zahtjevne i manje zahtjevne lokacije – na Gradinu, Krstac, Bučićku ravan…, organizirano je i niz sportskih natjecanja i bogat kulturno-zabavni program. Nastupile su „Lašvanske tamburice“ iz Nove Bile, „Triumf bend“ iz Novog Travnika, „Jandrić bend“ iz Viteza, folklorne skupine HKD Napredak iz Viteza…!

Organizirana je zanimljiva izložba gljiva pod vodstvom stručnjaka Mirka Matijevića iz Žepča, izložba suvenira, planinarskih štapova i niz drugih zanimljivih događanja koji su obogatili ionako bogat i sadržajan program XVIII Dana planinara Herceg Bosna.