FOTO: Dan otvorenih vrata u ECOS-u i prezentacija programa grupacije HERZ

U utorak, 12. lipnja u poduzeću Ecos iz Viteza održana je video prezentacija proizvodnog procesa kotlova na biomasu i kompletnog programa grupacije Herz, koja uključuje proizvodnju radijatorskih ventila, prateće opreme Herz i ventila za vodu Kovina, kao i sanitarnih armatura Unitas.

Održana je i praktična demonstracija prešanja press fitinga i višeslojnih cijevi, a tijekom cijelog dana kupci su imali popust od 15% na cijeli asortiman proizvoda Herz, Kovina i Unitas.

Poduzeće Ecos je sastavni dio okoliša i želi biti u suživotu s njim. Svjesni smo da društveno odgovorno poduzeće uspostavlja i osigurava ugodnu radnu atmosferu, ne samo u poduzeću već i u njegovom okolišu. Danas je sve jasnije kako budućnost pripada grijanju koje nije štetno za okoliš, a jedno od njih je grijanje na biomasu. Mi smo u Ecosu odlučili automatskim kotlovskim postrojenjem na biomasu zamijeniti postojeću kotlovnicu na ugalj i tako riješiti grijanje na način koji nije štetan za okolinu. Cjelovito rješenje projektnog zadatka ponudilo nam je poduzeće Herz. Više desetljeća iskustva u proizvodnji automatskih kotlovskih postrojenja na biomasu, znanje, dostignuta najviša razina kvalitete proizvoda potvrđena certifikatima akreditiranih europskih instituta, podrška u fazi planiranja, osiguran servis i petogodišnje jamstvo bitne su činjenice koje su odredile Herz kao najbolji izbor”, izjavio je Anto Rajković, vlasnik i direktor poduzeća Ecos iz Viteza.

Herz-ova kotlovska postrojenja na biomasu predstavljaju izbor na kojeg se može osloniti svjesno investirajući u zaštitu okoline. Vrijednosti emisije štetnih plinova Herz-ovih kotlovskih postrojenja na biomasu daleko su ispod dopuštenih, zahvaljujući primjenjenim tehničkim novitetima kao što su elektronska regulacija i praćenje procesa izgaranja. Primjenom ventilatora propuha i ventilatora za primarni i sekundarni zrak s kontinuiranom regulacijom broja okretaja uz kontroliranu dopremu goriva omogućena je tehnologija izgaranja uz otplinjavanje drva gdje se drvo prvo plinificira, a onda nastali plin i preostali drveni ugalj izgore u potpunosti, moglo se između ostaloga čuti na prezentaciji.

„Instaliranjem Herz-ovog automatskog kotlovskog postrojenja na biomasu BioMatic 350 kW s BioControl 3000 za potrebe opskrbe toplinom poslovne zgrade Ecos u Vitezu visoko je podignuta ljestvica za buduće projekte u smislu sigurnosti pogona, pouzdanosti u radu, čistoće dimnih plinova, stupnja iskorištenja, mogućnosti regulacije i praćenja parametara rada cjelokupnog sustava, komfornosti rukovanja, održavanja i servisa. Prednosti ove kotlovnice u odnosu na prethodnu su nebrojene, a glavne su jednostavna regulacija, automatsko doziranje i loženje bez prljanja. Također, ne smijemo zaboraviti niti smanjene troškove grijanja koji su niži za 50%. Ako dodamo još i činjenicu da ovo grijanje ne zagađuje okoliš, zaključit ćemo da je Ecosova nova kotlovnica investicija koja se zaista isplati.”, rekao je između ostalog Petar Jelić, predstavnik Herza za RH i BiH.

Automatizirana kotlovska postrojenja na biomasu kao energent koriste pelete i sječku. Peleti i sječka u potpunosti su prirodno drvo bez primjesa drugih materijala, kamenja, zemlje, ljepila, boja i imaju normom propisana svojstva i veličine.

Vitez je posjetio i prezentaciji nazočio vlasnik grupacije Herz dr. Gerhard Glinzerer, koji je izrazio svoje zadovoljstvo dolaskom u Vitez i suradnjom s Ecosom.

{gallery}gospodarstvo/ecos_herz{/gallery}