FOTO: Čović posjetio Bugojno

Danas je u Bugojnu boravio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Čović se susreo s  predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO H-B Županija Središnja Bosna i općine Bugojno, vodstvom i članovima Županijskog i općinskih odbora HDZ-a BiH, te ministrima u Vladi ŽSB-a imenovanim na prijedlog HDZ-a BiH, načelnicima općina i predsjedateljima općinskih vijeća iz reda HDZ-a BiH u ŽSB-u i bugojanskim župnikom fra Vinkom Sičajom.

Jedna od glavnih tema zajedničkog sastanka, koji je bio zatvoren za medije, bila je aktuelna revizija koju provodi Ministarstvo za boračka pitanja Federacije BiH.

HDZ BiH je, istaknuto je na kasnije upriličenoj tiskovnoj konferenciji, ogorčen dosadašnjom revizojom kojom se “prave eksperimenti oko braniteljske populacije”.

– Mi smo svi zato da se revizija napravi, ali nikako selektivno. Prema zakonu svi moramo biti isti, nema onih iznad i ispod zakona. Čuli smo probleme boračke populacije gdje su evidentna gruba kršenja zakona u određenim odlukama koje ministar provodi. Bez obzira šta je njegov cilj, spriječit ćemo svako brutalno kršenje zakona kad je u pitanju braniteljska populacija, rekao je predsjednik HDZ-a BiH.

Na sastanku se razgovaralo i o svim drugim pitanjima koja tište Hrvate u općinama SBŽ.

– Dotakli smo se svake sredine i upoznali se sa svim što je danas svakodnevnica. U petak, 10. veljače, u Mostaru ćemo imati jedan okrugli sto koji organizira Hrvatski narodni sabor o izmjeni Ustava i izbornog zakona u BiH. Naš cilj je BiH u kojoj će svi njeni građani ustavno biti jednakopravni i ja vjerujem da smo danas otvorili puno stranica s mogučnošću da se ostvari jedan takav projekt. Koliko god on izgledao daleko, mislim da nema nijednog razloga da ne završimo idućeg tjedna sve ono što su šestorica predsjednika stranaka krajem prosinca prošle godine usaglasila potpisanim sporazumom, naglasio je Čović.

Na kraju, Čović je izrazio uvjerenje će BiH do šestog mjeseca predati kandidatski status za Europsku uniju, nakon čega će se izvršna vlast na svim razinama moći posvetiti postizanju ekonomske i socijalne stabilnosti zemlje, prenosi Fena.

{gallery}politika/covic_bugojno{/gallery}