FOTO: Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez nastupili u Podujevu na Kosovu

Gradsko kazalište mladih Vitez kasno sinoć se vratilo iz Podujeva na Kosovu, gdje su proteklog vikenda nastupili na festivalu “Teatri Ndryshe”, s monodramom “Đe ti je pita?”. Predstava GKM-a Vitez izvedena je u kazališnoj dvorani u Podujevu, na sveopće oduševljenje publike.

“Hvala našim domaćinima iz Podujeva na vrhunskom gostoprimstvu. Uistinu je sve bilo na visokom nivou i vjerujemo kako ćemo u budućnosti ponovno imati priliku nastupiti na ovom festivalu. Gostovanje na Kosovu bila je prilika da napravimo pravu turneju te posjetimo i drage prijatelje u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori”, rekao je za Fenu voditelj GKM-a Vitez, Ivan Sajević.

Monodrama „Đe ti je pita?”, u kojoj glumi osamnaestogodišnji Marin Bikić, a u režiji Marka Mirkovića, rađena je po tekstu Antona Drahta. Ispunjena je bosanskim humorom, odiše bosanskohercegovačkim duhom i temperamentom sažetim u pedesetak minuta.

Lik provodnik je Bosanac Ćamil koji daje sliku jednog Bosanca koji je pokušao sanjati “američki san”, ali to mu nije uspjelo. Nije uspio odsanjati san, jer mu nedostaju ćevapi, rakija, sevdalinke, jarani i, naravno, pita.

Za glazbu je zadužen Jakov Križanović, svjetla Marin Mišković, a izvršni producent je Ivan Sajević.

podujevo1podujevo2podujevo3podujevo4podujevo5podujevo6