FOTO: Članovi Entera predstavljali Vitez i BiH u Europskom parlamentu u Bruxellesu

IMG 0098

Osam udruga civilnog društva iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine dobilo je priliku tijekom proteklog tjedna u Europskom parlamentu u Bruxellesu predstaviti svoj rad i aktivnosti kojima su pozitivno utjecali na razvoj lokalnih zajednica.

Zastupnica HDZ-a u Europskom parlamentu Zdravka Bušić omogućila je boravak u Bruxellesu za šesnaestero mladih predstavnika raznih udruga civilnoga društva: iz Viteza, Gruda, Mostara, Osijeka, Sinja, Šibenika i Zagreba.

U Bruxellesu su se tako predstavili i članovi Udruge mladih “Enter” Vitez, Mateja Rajković i Ivan Sajević, koji su promovirajući Vitez, ali i aktivnosti ove organizacije, poseban naglasak stavili na dosadašnji rad Gradskog kazališta mladih Vitez, kao i na projekte koje planiraju realizirati, a koji bi bili usmjereni prema EU fondovima.

Predstavnici udruga imali su priliku tijekom boravka sudjelovati u raznim edukativnim programima i radionicama o javnom nastupu, izazovima zapošljavanja mladih u vremenima krize, mogućnostima korištenja EU fondova i izradi samih projekata. U okviru programa je u Europskom parlamentu organizirana i konferencija pod nazivom Mlada lica lokalnih zajednica, kojoj je nazočilo više od 60 uzvanika. Mladi, afirmirani ljudi, iz BiH i Hrvatske, tako su dobili priliku predstaviti rad u svojoj lokalnoj zajednici i ostalim zastupnicima u Europskom parlamentu. Njihove se udruge bave raznim problematikama, od organiziranja edukativnih radionica i kulturnih manifestacija do pružanja savjetodavne pomoći mladima koji su žrtve ovisnosti.

Omogućujući trodnevni boravak u Bruxellesu mladima koji se ističu u radu za opće dobro u lokalnoj zajednici, zastupnica Bušić ponovno je pokazala da svoj mandat nastoji što više iskoristiti za uključivanje mladih u politiku.

Bušić vjeruje da će ovi mladi ljudi znati iskoristiti mogućnosti koje im se u Europi nude te da će u budućnosti još više utjecati na razvoj lokalne sredine. „Predanim radom, entuzijazmom i odgovornošću za svoje sugrađane pokazali su na koji se način ostavlja pozitivan trag u svojoj lokalnoj zajednici”, kazala je Bušić.

Na konferenciji je predavanje održao i talijanski zastupnik Marco Scurria. On je svoj parlamentarni mandat uvelike posvetio unaprjeđivanju volonterskoga rada u Europi. S posebnim je zanimanjem pozdravio mlade iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. „Cilj rada nas zastupnika jest da promoviramo ovakve aktivnosti mladih kako bi jednoga dana oni bili glavni pokretači svojih lokalnih zajednica i svojih država, a jednog dana i same unije”, zaključio je Scurria.

IMG 0048IMG 0054IMG 0065IMG 0066IMG 0079IMG 0081IMG 0083IMG 0090IMG 0098IMG 0109IMG 0113IMG 0202IMG 0215IMG 0218IMG 0241IMG 0287IMG 0289IMG 9924IMG 9954S00730071S0522290S0703073

Prethodni članakOdbojkašice Viteza uvjerljive protiv Čapljine
Sljedeći članakProdajne promocije DUO i TRIO paketa uz prigodne darove