FOTO: Brončane medalje za Filipa i Lolitu

Dvoje mladih Vitežana, članovi Judo kluba Vitez, Filip Stojak (1998.) i Lolita Furunđija (1999.), proteklog su vikenda u pojedinačnoj konkurenciji, nastupili na Balkanskom prvenstvu u Crajovi u Rumunjskoj, okitili su se brončanim medaljama.

To su novi veliki uspjesi ovo dvoje mladih judaša, a treba reći da su oboje izborili pravo nastupa na Balkanskom prvenstvu osvojenim titulama državnog prvenstva, odnosno vice prvaka u svojim težinskim kategorijama. Uz to, prošle godine, također na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj, Filip je osvojio zlatnu medalju u kadetskoj konkurenciji do 66 kilograma. Filip je u kontinuitetu, već pet godina, državni prvak i reprezentativac, a u ovoj godini, u dva nastupa, na Europskom kupu u Zagrebu i u Rumunjskoj osvajao visoka 7. mjesta.

Vrijedna Lolita Furunđija već ima medalje i u seniorskoj konkurenciji s državnih prvenstava u težinskoj kategoriji do 78. kg i u apsolutnoj kategoriji.

Za talentiranog i vrlo uspješnog Filipa odmora nema, treninzi se nastavljaju, jer ga već prvoga vikenda u srpnju u Grčkoj čeka Europsko prvenstvo, a početkom kolovoza Svjetsko kadetsko prvenstvo u Sarajevu.

Prethodni članakSvečano promovirano 137 diplomanata i 12 magistranata Sveučilišta Vitez
Sljedeći članakPostignut dogovor o ABA ligi, klubovi stopostotni vlasnici