FOTO: Brojni Vitežani i ove godine hodočaste Svetom Ivi u Podmilačje 

Nekoliko desetaka tisuća hodočasnika i ove godine će pohoditi najveće ne marijansko svetište u Bosni i Hercegovini i u ovom dijelu Europe. Svetište sv. Ive u Podmilačju kod Jajca glasi za jedno od najstarijih katoličkih svetišta na prostoru bivše Jugoslavije. Svetište, koje je nadasve poznato po brojnim ozdravljenjima, posjetit će i ove godine mnoštvo hodočasnika iz svih krajeva svijeta.

Među desetinama tisuća hodočasnika su i stotine Vitežana, koji i ove godine hodočaste iz Viteza put Podmilačja. Naša kamera zabilježila je večeras manji dio njih, a tijekom dana ćemo objaviti i nove fotografije. Pozivamo sve one koji su se uputili hodočastiti svetom Ivi u Jajce da nam pošalju svoje fotografije koje ćemo rado objaviti.

Na putu dugom oko 100-injak kilometara svi oni uz prinesenu žrtvu mole i za zagovor Svetog Ive. Opće je poznato da su se po zagovoru ovog sveca događala mnoga ozdravljenja o kojima svjedoče vjernici i to ne samo katoličke već i drugih vjeroispovijesti. Čudotvornost svetišta mnogi od davnina ističu kao sigurnu činjenicu prisutnu u svijesti i u praksi katolika. 

Brojni hodočasnici iz Mošunja, Krčevina, Šantića, Jardola, Stare Bile, Dubravice, Zabilja, Grginog Polja, Divjaka, Gačica, Nadioka, Rijeke, Večeriske te gradskog područja nalaze se na putu. Uz zahvalu logističarima, koji ih prate automobilima, velik dio njih uputio je zahvalu općini Dobretići i načelniku Ivi Čakariću, koji je sa svojim sumještanima učinio sve napore da se hodočasnici osjećaju što ugodnije i da im budu na raspolaganju koliko je god to moguće. 

Svim hodočasnicima želimo sretan i blagoslovljen put, a svima koji im pomažu obilje Božjeg blagoslova.