FOTO: Bosna iz Visokog pobjednik ovogodišnjeg turnira u Jardolu

Pobjednik tradicionalnog nogometnog turnira „Jardol 2012.“ je federalni prvoligaš „Bosna“ iz Visokog. Visočani su u nedjelju u finalnom susretu pobijedili federalnog drugoligaša „Radnika“ iz Hadžića s 5:2, boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret u regularnom dijelu završio 1:1.

Uz „Bosnu“ i „Radnik“, te domaći „Jardol“ iz istoimene mjesne zajednice Viteza, nastupio je i federalni prvoligaš „Vitez“. No, na razočarenje gledatelja „Vitez“ je nastupio s igračima iz omladinskog pogona, s nekolicinom  igrača rezervista koji traže svoje mjesto  u natjecateljskoj momčadi za narednu sezonu, te s mladićima iz klubova s područja srednje Bosne koji su na provjeri u NK Vitez..

Provjera je, prema riječima šefa stručnog stožera Viteza, Valentina Plavčića, u potpunosti uspjela. „Vidjeli smo ono što  željeli i sada imamo daleko jasniju sliku koji su to mladići koji zaslužuju nositi dres NK „Vitez“. No, bit će još provjera, prilika za dokazivanje i mogu reći da još uvijek nitko nije otpisan.

Vitežani su pomalo i neočekivano u subotu prvoga dana turnira izgubili (1 : 2) od drugoligaša Radnika, a u nedjelju u borbi za treće mjesto, na jedvite jade, nakon 2 : 2 u regularnom dijelu susreta, boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili su domaći „Jardol“ s 5 : 2. Bosna je finale izborila uvjerljivom  6 : 1 pobjedom nad županijskim ligašem i dobrim domaćinom turnira „Jardolom“

Za najboljeg igrača turnira stručni žiri je proglasio Enisa Sadikovića iz Radnika a za najboljeg golmana Amira Bekana iz „Bosne“.

{gallery}vijesti/jardol12{/gallery}