FOTO: Asfaltiramo ispravnu cestu?!

Jutros su započeli radovi na asfaltiranju dijela gradske prometnice od raskrižja kod Doma zdravlja i restorana “Maestral” do Osnovne škole “Vitez”.

Prometnica je blokirana za promet vozila, a tijekom dana bi radovi trebali biti okončani.

Tijekom jutra kontaktiralo nas je nekoliko posjetitelja našega portala koji su postavili pitanje je li navedena dionica bila prioritetna za postavljanje novog sloja asfalta, posebice uzme li se u obzir kako na području grada, ali i prigradskim naseljima ima prometnica u lošijem stanju ili čak i onih koje nemaju asfalta?!

Kroz dan na naše pisanje reagirao je i Alojz Mlakić, inače vijećnik u Općinskom vijeću Vitez i uspješni gospodarstvenik, te istaknuo kako smatra da je odluka o stavljanju novog sloja asfalte na ovoj dionici neopravdana. Prema riječima Mlakića sigurno je kako ima prioritetnijih prometnica za sanaciju, odnosno asfaltiranje.

Općinski načelnik Viteza, Vlado Alilović, danas je u programu Radio Viteza istaknuo kako je riječ o financijski ne velikom zahvatu, koji iznosi oko 10 000 KM.

Inicijativa za uređenje prometnica je sasvim sigurno vrijedna pažnje, a odgovor na gore postavljeno pitanje prepuštamo vama cijenjeni čitatelji.

U nastavku teksta donosimo vam fotogaleriju radova.

{gallery}vijesti/cesta_vitez{/gallery}