FOTO: Akcija vrijedna pozornosti

Proteklog vikenda Mladež HDZ-a BIH Vitez organizirala je uređenje spomen obilježja Križančevo selo, a poseban doprinos dala je Mladež iz Dubravice predvođena Davorom Tomaševićem, članom OO Mladeži HDZ BIH Vitez i predsjednikom Temeljnog ogranka Dubravica.

Križančevo Selo je emotivno i nacionalno ishodište i nadahnuće, mjesto sjećanja i podsjećanja na velika stradanja Hrvata s područja srednje Bosne. A spomen-obilježje poginulim i ubijenim braniteljima i hrvatskim civilima podignuto na mjestu stradanja, pogibije i ubojstva 64 branitelja i civila u samo jednom danu (22. 12. 1993.), tu tragediju zorno simbolizira i viteškom dolinom dominira.

Da ovo spomen-obilježje, srednjobosansko hrvatsko stratište i svetište, mjesto dužnoga pijeteta nedužnim žrtvama bude redovito čišćeno i održavano, preuzela je Mladež HDZ-a BiH, Općinske organizacije Viteza, na čelu s predsjednikom, Ivanom Sajevićem. A to je i garant da se više nikada neće dogoditi, a događalo se, da se domaćini crvene pred svojim gostima-hodočasnicima zbog zapuštenosti ovoga mjesta kojemu se, iz poštovanja prema žrtvama, i u ovom segmentu, mora dati dužna pažnja i poštovanje.

mladez akcija2mladez akcija3mladez akcija4mladez akcija5mladez akcija6mladez akcija7

Zvonimir Čilić / VL